Toos en Antoon Nootenboom zijn tevreden over hun leven.
Toos en Antoon Nootenboom zijn tevreden over hun leven. Foto: Ties Steehouwer

Diamanten echtpaar Nootenboom geniet van uitzicht

Algemeen

ZEVENBERGEN - Het echtpaar Nootenboom-De Groot kijkt met tevredenheid terug op 60 jaar huwelijk. Niet alleen zijn ze erg tevreden over al die jaren, maar ook over het wonen in hun appartement aan de Schuttersweg in Zevenbergen. Ze wonen daar nu als weer 18 jaar, maar zijn op het uitzicht nog lang niet uitgekeken.

"We kijken zo op al die tennisbanen en daarop is altijd wel wat te zien." Ook over het appartement zelf zijn ze best te spreken. "We hebben prima buren die als er wat is allemaal voor je klaar staan."

Lagere school

Voor de 84-jarige Toos begon het allemaal in de Docter Ariënslaan in Zevenbergen. Zij kwam uit een gezin met zeven kinderen. Antoon werd ook in Zevenbergen geboren, maar dat was wel op het nippertje omdat zijn ouderlijk huis op de grens stond met Klundert aan de Nieuwendijk. Het stuk waar zijn geboorte huis stond ligt nu onder het zand van het industrieterrein. "We woonden dicht bij Klundert en ik ging na de lagere school dan ook naar de Ambachtsschool aan de Kerkring in Klundert."

Voetbal en korfbal

Het stel ontmoette elkaar bij sportvereniging Virtus. Antoon voetbalde daar in het eerste elftal en Toos zat bij de korfbal. "Antoon had toen de bijnaam de Noot en hij was tussen zijn zestiende en dertigste de beste keeper van Zevenbergen, iedereen kende hem." Op de vraag wat ze in Antoon zag aarzelt Toos even. "Ik vond hem leuk en het was een lieve man", bekent ze vervolgens. Helemaal van en leien dakje verliep hun jeugd niet. Ze maakten allebei bewust het bombardement op Zevenbergen mee en bij Antoon aan de Nieuwendijk stond het water tijdens de watersnood bijna twee meter in huis. Toos: "Het is gek, maar ik ben nog steeds bang om op het water te zijn. Varen doe in dan ook niet."

Huishouden

Nadat het stel getrouwd was gingen ze, vanwege de woningnood toen, inwonen bij de ouders van Toos. "Dat hielden we vier jaar vol", vertelt ze. "Inwonen is geen pretje hoor." Toch gingen ze daarna weer inwonen, maar nu in het ouderlijk huis van Antoon aan de Nieuwendijk. Later huurden ze een huis in de Lage Wipstraat in Zevenbergen. Inmiddels had Antoon in de metaal promotie gemaakt. Hij ging werken bij Van Opstal in Zevenbergen en schopte het later elders tot assistent-bedrijfsleider. In zijn vrije tijd bleef hij gek op voetbal.

Toos was liever thuis bij de kinderen. "Ik ben altijd een echte huismoeder geweest", lacht ze. Het stel kreeg drie kinderen, twee dochters en een zoon die allemaal in Zevenbergen wonen. Op vakantie gingen ze met de caravan. Meestal naar Limburg en later met de bus naar Oostenrijk of met de auto naar Duitsland. Het 60-jarige huwelijksfeest wordt in de Borgh gevierd met de kinderen, de drie kleinkinderen, verdere familie en vrienden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief