Deelnemers aan de Dikke Banden Race.
Deelnemers aan de Dikke Banden Race. (Foto: Henk Theuns)

Dikke Banden race populair tijdens Wielerweekend

  Sport

ZEVENBERGEN - Met een programma voor liefhebbers in de ruimste zin des woords op zaterdag en een programma voor de 'echte' wielrenners op zondag, wordt op 10 en 11 augustus weer de Ronde van Zevenbergen gehouden. Het sportieve evenement is in de loop der jaren uitgegroeid tot Wielerweekend Moerdijk.


Als onderdeel van het zaterdagprogramma werd in 2014 voor het eerst de Dikke Banden Race voor de basisschooljeugd georganiseerd. Inmiddels is dit dé absolute publiekstrekker van deze dag. Na een aarzelend begin groeide het aantal deelnemers ondanks de vakantieperiode gestaag tot zo'n 60 tot 80 in de voorbije jaren. De belangrijkste aanwas blijkt voort te komen uit mond-tot-mondreclame.

Ereronde

De wedstrijden worden opgeluisterd met een prijsuitreiking, een erepodium, een rondemiss en een heuse ereronde. Er worden aparte klassementen opgemaakt voor jongens en meisjes. Verder is er een groepsprijs (wisselbeker) voor de school of vereniging met de meeste deelnemers. Wat zeker ook aanspreekt is de verloting van drie mountainbikes, die voor elke leeftijdscategorie beschikbaar gesteld wordt door een sponsor van het wielerweekend.

Er wordt in drie categorieën gereden: meisjes en jongens die geboren zijn in 2007 en 2008; meisjes en jongens die geboren zijn in 2009 en 2010; en meisjes en jongens die geboren zijn in 2011 en 2012. Inschrijven kan via www.profrondezevenbergen.nl.

Onderdelen

Naast de Dikke Banden Race staan op zaterdag 10 augustus ook de reeds bekende onderdelen zoals de toertochten, het kampioenschap van Moerdijk en een prominentenrace op het programma. Gezien het succes van afgelopen jaar keren ook de ID-race voor mensen met een verstandelijke beperking, de toertochten voor senioren en de scootmobieltocht terug.

Op zondag is het echte wielrennen. Traditiegetrouw zijn dan de professionals aan de beurt, met in het voorprogramma de categorieën Nieuwelingen en Amateurs/Junioren/Sportklasse. Er is ook weer een dameskoers waarin naast Nederlandse toppers een internationaal veld aan de start zal staan. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om als sponsor met een team mee te doen aan de bedrijfsploegenrit.

Parcours

Overigens wijkt het Wielerweekend Moerdijk vanwege de verbouwingen in het centrum van Zevenbergen tijdelijk uit naar een nieuw parcours met start en finish op de Zeestraat. Het VIP-terrein wordt volledig nieuw vormgegeven op de nieuwe finishlocatie en de plaatselijke horeca gaat er zorg dragen voor voldoende horecafaciliteiten.

Bocht

Na de start vanuit de Zeestraat gaan de renners met een scherpe bocht de Willem-Alexanderlaan in. Halverwege volgt weer een scherpe bocht naar de Arembergstraat. Na een flauwe knik in deze straat, maken de coureurs na het passeren van de Doctor Ariënslaan een kleine klim in de Korte Wipstraat, om daarna scherp linksaf de Langenoordstraat in te slaan. Aan het einde van de kruising met de Dijkstraat volgt een scherpe bocht de Lobbekenstorenstraat in, waarna de renners terug richting de Zeestraat dalen. Het rondje is 1.2 kilometer lang.

Meest gelezen

Meest geliked

B-veld Seolto krijgt verlichting 13/10
Mariabeeld in Moerdijk ingezegend 1 14/10
Zwemvierdaagse Fijnaart zit weer in de lift 16/10
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief