Foto: Ties Steehouwer
FOTOALBUM

Het Bastion wint schoolvoetbaltoernooi, wisselbeker naar De Rietvest

  Algemeen,Nieuws

KLUNDERT - Voor de negentiende keer werd woensdag op de voetvalvelden aan de Molenvliet het schoolvoetbaltoernooi van VV Klundert gehouden. Het Bastion bleek dit jaar over de sterkste ploeg te beschikken.


Het schoolvoetbaltoernooi van VV Klundert is bij de jeugd niet alleen erg populaire, het levert de club ook veel nieuwe leden op. Medeorganisator en spil van het toernooi Wim Lankhuijzen vertelt dat het aantal jeugdleden landelijk terugloopt de laatste jaren, maar dat er bij VV Klundert al jaren lang zes procent groei in de boeken kan worden geschreven.

Fun

Aan het toernooi deden dit jaar de vier Klundertse scholen uit Het Bastion, De Molenvliet, Het Palet en De Rietvest mee, aangevuld met de St. Jozefschool uit Noordhoek. Er werd om de knikkers gespeeld door de groepen 3-4, 5-6 en 7-8. Door de groepen daaronder werd ook fanatiek gespeeld maar dat was meer voor de fun en dat straalde er dan ook van af. Lekker met z'n allen achter de bal aan hollen en dan maar kijken waar het schip strandt. De vele ouders, grootouders en andere kijkers vonden het allemaal prachting. Zoals gezegd heeft VV Klundert over de toeloop van nieuwe leden weinig te klagen. Het bestuur doet er dan ook alles aan om - naast het voetballen - veel meer te bieden aan de jeugdleden. Zo wordt er een tentenkamp gehouden, is er een familiedag, zijn er uitwisselingen met andere clubs en nog veel meer.

Medailles

Het schooltoernooi werd zoals gezegd door Het Bastion gewonnen. Dat gebeurde door in een zinderende finale te winnen van Het Palet. De winnaars van de drie groepen werden De Rietvest 5, De St. Jozefschool 3 en Het Bastion 1. De wisselbeker, voor de school die gemiddeld de beste prestatie leverde, ging naar De Rietvest. Naast bekers voor de winnende ploegen waren er voor de spelers medailles. De regiofinales voor groep 7-8 ( Bastion) en 5-6 (St. Jozef) zijn op 15 mei 2019 in Roosendaal. De districtfinales zijn op 5 juni 2019 en de landelijke finales op 12 juni 2019 bij de KNVB in Zeist.

BIJDRAGE TIES STEEHOUWER
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief