Afbeelding
Foto: Havenschap Moerdijk

Werkgelegenheid haven- en industrieterrein in 2019 met bijna 5 procent gestegen

Door: Peter Houtepen Algemeen,Nieuws

MOERDIJK - De werkgelegenheid op haven- en industrieterrein Moerdijk is vorig jaar gegroeid met 4,8 procent ten opzichte van 2018. Dat meldt Havenbedrijf Moerdijk op basis van nieuwe cijfers over de werkgelegenheid in het gebied, die zij jaarlijks laat onderzoeken. Het onderzoek is uitgevoerd door Ilias Research onder alle bedrijven die gevestigd zijn op het terrein.

In totaal hebben 10.029 personen een directe arbeidsplaats in de haven en industrie van Moerdijk. Bijzonder is dat hiervan 92,6 procent in vaste dienst werkzaam is, een significante stijging van 2,6 procent. Ruim 61 procent van alle personen woont in West-Brabant, waarmee Port of Moerdijk haar toegevoegde waarde voor de regio en werkgelegenheid verder ziet stijgen.

Van alle medewerkers woont 19,8 procent in Moerdijk zelf en 41,3 procent verspreid in West Brabant. De overige werknemers zijn woonachtig in de Drechtsteden (13,4 procent), Regio Rijnmond (10,9 procent) en overige gebieden (14,6 procent). Deze verdeling laat zien dat het haven- en industrieterrein niet alleen voor de nabijgelegen plaatsen voor werkgelegenheid zorgt, maar ook in een omvangrijke regio daarbuiten.

"Hoewel de groei van ons haven- en industrieterrein afgelopen jaar is gestagneerd, zien we de directe en indirecte werkgelegenheid stijgen", aldus directeur Ferdinand van den Oever van Havenbedrijf Moerdijk. "De cijfers benadrukken onze positie als economisch sterke speler. Na Brainport Eindhoven zijn we goed voor de meeste banen in Noord Brabant. Ook in 2020 verwachten we een lichte groei, onder andere door de vestiging van nieuwe bedrijven."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief