Shell Moerdijk ontwikkelt zonne-energiepark

MOERDIJK - Shell gaat een zonne-energiepark ontwikkelen op haar chemiecomplex in Moerdijk. Het doel is om ruim 50.000 zonnepanelen te plaatsen met een piekvermogen van ongeveer 20 MegaWatt hernieuwbare energie. Dit is vergelijkbaar met het jaarlijks elektriciteitsverbruik van ongeveer zevenduizend huishoudens. Shell Moerdijk gaat de stroom die dit zonnepark opwekt, zelf afnemen. De bouw van het park begint nog dit jaar.


"De ontwikkeling van dit zonnepark bij Shell Moerdijk past in de ambitie van Shell om een actieve rol te spelen in de Nederlandse energietransitie", zegt Marjan van Loon, president-directeur van Shell Nederland. "We willen graag onze uitstoot verminderen. Enerzijds door de energie-efficiëntie van onze processen te verbeteren, anderzijds door in nieuwe energie-activiteiten te investeren." Andere voorbeelden van Shell's bijdrage aan de Nederlandse energietransitie zijn Wind-op-Zee, elektrische mobiliteit en restwarmte van Shell Pernis.

Toekomst

Het zonnepark wordt gebouwd op een ongebruikt stuk grond bij Shell Moerdijk, één van de grootste chemiecomplexen van Europa. Het Shell-bedrijfsonderdeel New Energies ontwikkelt het park. "De markt voor zonne-energie heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld", aldus Marc van Gerven, vice-president Solar bij Shell New Energies. "Zonne-energie gaat een belangrijke rol spelen in de energiesystemen van de toekomst. Met dit project tonen we aan dat we in staat zijn om commercieel aantrekkelijke oplossingen te ontwikkelen voor de industrie." 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief