Afbeelding

Subsidie voor vergroten weerbaarheid scholieren

Door: Peter Houtepen Algemeen

ZEVENBERGEN - De gemeente Moerdijk trekt de komende twee jaar 40.000 euro uit voor weerbaarheidslessen op basisscholen. Hiermee wil de gemeente het pesten terugdringen én het enthousiasme voor sport bij leerlingen in de groepen 5 tot en met 8 vergroten.

De lessen zijn onderdeel van het project Doyo Proof. Dat is een Moerdijks initiatief van Arno Yarzagaray en Chantal Straver van Doyo trainingen, die een speciaal programma van weerbaarheidslessen op scholen hebben ontwikkeld. Het bestaat uit een deel dat gericht is op fysiek (karate- en budofitlessen) en een deel dat focust op mentale weerbaarheid (onder andere grenzen herkennen en stellen en een eigen mening vormen). Het is de bedoeling dat de komende twee jaar minimaal 1.400 Moerdijkse leerlingen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar de weerbaarheidslessen gaan volgen.

Groepsdruk

"Met deze lessen zorgen we er voor dat jongens en meiden zelfverzekerder worden en bijvoorbeeld beter kunnen omgaan met groepsdruk", legt wethouder Eef Schoneveld uit. "Maar we maken ze ook enthousiast voor sporten. We proberen te zorgen dat ze fysiek en mentaal fit zijn dus."

In 2015 werd gestart met de lessen op achttien basisscholen in Moerdijk. De reacties waren positief: zeventien scholen waren tevreden en zestien wilden de lessen vast in het lesprogramma opnemen. Het college wil dit met de subsidieverlening mogelijk maken. FOTO GEMEENTE MOERDIJK



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief