De leerlingen keken zeer kritisch naar de openbare ruimte en schreven alles op wat ze signaleerden. FOTO MIRYAM VAN DER STEE
De leerlingen keken zeer kritisch naar de openbare ruimte en schreven alles op wat ze signaleerden. FOTO MIRYAM VAN DER STEE

Maatschappelijke stage in de vorm van buurtcheck

Door: Peter Houtepen Algemeen

ZEVENBERGEN – In verschillende groepen waaierden de leerlingen van vwo-3 van het Markland College dinsdag uit over de gemeente Moerdijk om een buurtcheck uit te voeren. Deze buurtcheck verrichtten zij als onderdeel van de verplichte maatschappelijke stage die zij moeten doen, waarbij de scholieren kennis maken met de samenleving.

De groep van Amy, Lieke, Ilayda, Tanja, Isa en Mirte toog samen met schouwer René de Koeijer van de gemeente Moerdijk richting de Donk in Zevenbergen. Zij keken zeer kritisch naar de openbare ruimte hier en schreven alles op wat ze signaleerden.

Stoeptegels

Kieren tussen de stoeptegels werden zelfs nagemeten met een heuse geodriehoek, die de dames normaal vooral bij wiskunde uit de tas halen. 's Middags herhaalden ze dit nog eens in de kern Moerdijk. Zoals het hoort bij een schouw werd schriftelijk, maar ook in beeld beoordeeld of de openbare ruimte voldoet aan de vooraf gestelde kwaliteit. 

Beleven

Waar het de gemeente Moerdijk en de begeleiders van de schouw vooral om te doen is, is in beeld te krijgen hoe jongeren de openbare ruimte beleven en hun visie op de kwaliteit hiervan. Daarnaast hoopt de gemeente samen met het Markland College en de Vrijwilligerscentrale dat de maatschappelijke stage hen stimuleert zich in te zetten voor de samenleving en op deze manier hun betrokkenheid bij de maatschappij te vergroten. Doen en leren gaan hierbij hand in hand. 
 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief