fotoalbum

Weergoden zijn Dorpsweek Standdaarbuiten gunstig gezind

Door: Bregje Kop Algemeen

STANDDAARBUITEN - Het slagen van een evenement dat zich uitsluitend buiten afspeelt is afhankelijk van twee belangrijke factoren: de weersomstandigheden en de organisatie. Voor wat de laatste factor betreft zit het al 43 jaar lang tijdens de Dorpsweek wel goed, maar de eerste factor blijft natuurlijk altijd ongewis. Daar is flink wat geluk bij nodig en dat hadden ze afgelopen week in Standdaarbuiten.

Dat geluk begon al in het eerste weekend bij de zeventigste wielerronde in het dorp. Een zonovergoten dag die niet alleen veel echte wielrenners naar het dorp lokte, maar ook veel jeugd die deelnam aan de dikken banden races. Voor de tentoonstelling van de heemkundekring was wat minder belangstelling, maar dat werd op de tweede zondag ruimschoots goedgemaakt. Het mooie weer zorgde er ook voor dat er dit jaar veel inschrijvingen waren voor de avondvierdaagse. 

Tent

Het nadeel was wel dat het in de tent bij de kindervoorstelling flink warm was. Maar daar trokken de kinderen zich niets van aan, die vermaakten zich prima met de grappen en grollen van Ton Laros en zijn show. De hitte zorgde er in de avonduren voor dat de omzet van de consumpties naar grote hoogte steeg tijdens het optreden van Village Beatz en andere bekende artiesten. Over het aantal verkochte kaarten van bijna vijfhonderd was Antoon Verhulst van de organisatie best tevreden. Helemaal te spreken was hij over Hemelvaartsdag. Vooral op die dag was het erg gezellig op en rond het Dorpsweekplein. Terwijl de hardlopers van start gingen, voorbij kwamen of finishten, de line dansers in de tent geconcentreerd bezig waren, de jeu de boules deelnemers probeerden de ballen van hun tegenstanders te raken, ploeterden de beachvolleyballers door het mulle zand. Om hard te lopen was het weer precies goed. Bij de 15 kilometer wonnen de oudere lopers. De plaatselijke favoriet Roel van Nes haalde het net niet en werd tweede.

Vrijwilligersprijs

Aan het eind van de tweede en laatste zondag van de Dorpsweek Standdaarbuiten werd aan Hans Raaijmakers de vrijwilligersprijs van 2018 uitgereikt. Dit jaar maar één prijs omdat er voor de sportprijzen geen kandidaten waren. Raaijmakers maakt al jarenlang deel uit van het Oranjecomité. Daarnaast is hij al geruime tijd actief bij AVS'90. Hier is hij een van de organisatoren van de 15 kilometer op Hemelvaartsdag en de boscross. Hij is ook een van de bedenkers van de Polderchallenge. Uit het juryrapport: "Mensen zoals hij vormen het fundament van het verenigingsleven en leveren op die manier een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid in ons dorp." Voordat hij zijn prijs in ontvangt nam kon men de grote rommelmarkt bezoeken, meedoen aan het F1 kampioenschap van het dorp of kijken op een groot scherm naar de Grote Prijs van Spanje, waar het nationale racesymbool Max Verstappen als derde finishte. FOTO'S TIES STEEHOUWER

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief