Huurdersvereniging Moerdijkse Waard doneert laatste euro's

Door: Peter Houtepen Algemeen

ZEVENBERGEN - Tot grote verrassing van de ontvangers heeft het bestuur van huurdersvereniging Moerdijkse Waard maandagavond aan vier organisaties maar liefst elk duizend euro uitgereikt die zij naar eigen believen mogen besteden. Het gaat hier om kinderboerderij De Dierenploeg uit Zevenbergen, stichting Hang Out uit Fijnaart, speeltuinvereniging Westerkwartier uit Klundert en speeltuinvereniging Kindervreugd uit Helwijk.

Reden voor deze toch aanzienlijke donatie is dat de huurdersvereniging Moerdijkse Waard recent is opgeheven en er nog behoorlijk wat geld in kas zat. Diny Nuijten, voorzitter van de huurdersvereniging, vertelt dat tijdens de allerlaatste algemene ledenvergadering van 9 mei jongstleden besloten is om de overgebleven gelden ten goede te laten komen aan maatschappelijke doelen in de gemeente Moerdijk. "We hadden ook iedere huurder vijf euro terug kunnen geven, maar daar hebben we niet voor gekozen. Iedereen stond unaniem achter dit initiatief. Het was alleen nog wel lastig om vervolgens het geld kwijt te geraken", aldus Nuijten. Toch is het gelukt om vier mooie projecten binnen de gemeente Moerdijk te vinden, die op hun beurt weer ontzettend blij zijn met deze donaties.

Bestemming

Bij de kinderboerderij hebben ze al een bestemming voor de donatie, namelijk nieuwe onderkomens voor de dieren. De overige projecten hebben allemaal aangegeven dat ze nog niet concreet een bestemming hebben voor het geld. Zodra ze dat wel weten, zullen ze het bestuur van Moerdijkse Waard hierover informeren. FOTO MIRYAM VAN DER STEE



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief