Afbeelding
Foto: Ties Steehouwer

Veel gasten op feest van De Deurzetters

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

STANDDDAARBUITEN – De Carnavals Vereniging De Deurzetters greep het Westhoekfeest aan om het 50-jarig bestaan te vieren. "Normaal gesproken vieren carnavalsverenigingen hun jubilea om de 11 jaar maar om het Westhoekfeest een nieuw leven in de blazen vieren we ook maar meteen ons 50-jarig bestaan" vertelde de voorzitter van de club Peter Magielse.

Een goed idee omdat er acht carnavalsverenigingen uit de Westhoek de reis naar Zwammegat ondernamen. Ook kwamen er enkele dweilbandjes naar de zaal van de Standaerd.

Grote zaal

Deze locatie leent zich prima voor een dergelijke feest. In de grote zaal kan er gefeest worden, op het ruime toneel muziek gemaakt, in de voorzaal even uitgepuft en buiten onder de luifel kan een sigaretje worden gerookt. Jubilea van personen werden er zaterdag niet gevierd. Dat gebeurt later in het jaar. Om het feest wat op te warmen had de organisatie en samba carnavalsgroep uit Oss over laten komen die voor veel spektakel zorgde. Een prima opwarming voor een puike carnavalsavond met onder andere optredens van de bands De Noekers uit Noordhoek en de Stadse Blazers uit Willemstad met op de grote trom Theo Holle. Zij zorgden voor goede carnavalsmuziek waarop vaak polonaise werd gelopen.

Compilatie

Tussen de bedrijven door was er ook een knap gemaakte compilatie van digitale carnavals beelden. Standdaarbuiten heeft inmiddels landelijke bekendheid door de lichtjesoptocht. Dit jaar is die op zaterdag 2 maart met als motte W' Draoje Deur. Met 15 inschrijvingen is deze optocht volgeboekt zodat de bijna complete raad van elf, onder leiding van prins Marcel Boogaards ook dit jaar weer tevreden kan zijn.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief