Afbeelding
Foto: Grey59 - Pixelio

Moerdijk Lokaal: Beloon clubs financieel voor opruimen zwerfafval

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

MOERDIJK – De partij Moerdijk Lokaal wil verenigingen stimuleren om zwerfvuil op te ruimen. Dat zou kunnen door hen te belonen met emballagebonnen voor flesjes en blikjes. De gemeente zou deze activiteit kunnen opzetten tijdens de jaarlijkse actie NL Doet op 15 en 16 maart.

Eerder sloot de gemeente Moerdijk zich al aan bij de Statiegeldalliantie. Die wil dat er een inzamelsysteem komt waarbij er voortaan ook statiegeld wordt geheven op flesjes en blikjes.

Statiegeldautomaat

In de gemeente Duiven staat een statiegeldautomaat. Wie daar flesjes en blikjes ingooit, ontvangt emballagebonnen van vijf cent per object. In vier weken tijd zamelde Duiven zo 5.215 blikjes en 3.326 flesjes in. De blikjes gaan naar een ijzerboer en de flesjes naar een recyclebedrijf. Moerdijk Lokaal wil dat de gemeente het voorbeeld van Duiven volgt.

Moerdijk Lokaal wijst er op dat het een verantwoordelijkheid van iedereen blijft om afval op te ruimen, maar ziet dit wel als een extra mogelijkheid om dit te stimuleren. Het college heeft het voorstel nog in beraad.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief