Afbeelding
Foto: Gemeente Roosendaal

Motorclub blijkt illegaal clubhuis te hebben op Klunderts woonwagenkamp

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

KLUNDERT – Bij een controle op het woonwagenkamp in Klundert zijn handhavers op een hoop misstanden gestuit. Zo bleek een bijgebouw in gebruik als clubhuis voor een motorclub. Dat mocht niet volgens het bestemmingsplan.

Ook bleken er op het kamp diverse voorraadtanks en een afleveringspomp te staan met rode dieselolie. Die valt onder een lager accijnstarief. In Nederland mogen alleen schippers nog gebruik maken van deze goedkope diesel. De douane gaat proces-verbaal opmaken voor het ontduiken van dieselaccijns.

Foute bouwsels

Verder was er op meerdere plekken gebouwd waar dat niet mocht. Meerdere bouwsels dienden als illegale woonlocatie. Ook werden meerdere belastingschulden geïnd. Bij een autosloperij had de eigenaar lak aan verschillende milieuregels. Bij één woning tapten de bewoners illegaal stroom af. Deze situatie is beëindigd.

De controle was een samenwerking van verschillende overheidsdiensten. Burgemeester Klijs is tevreden over de aanpak van de controle. "Iedere inwoner van de gemeente Moerdijk heeft recht op een veilige leefomgeving. Regelmatig controleren hoort erbij. Een integrale controle zoals vandaag levert niet alleen een actueel inzicht op maar werkt ook preventief." Volgens de gemeente verliep de inspectie rustig en werkten de bewoners goed mee. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief