De Moerdijkbrug raakte door het ongeval compleet geblokkeerd.
De Moerdijkbrug raakte door het ongeval compleet geblokkeerd. (Foto: Rijkswaterstaat)

Ramptoeristen krijgen forse boete voor filmen

MOERDIJK - De politie heeft 23 automobilisten op de bon geslingerd die woensdag filmbeelden maakten van het ongeval op de Moerdijkbrug. Zij filmden op de A16 tijdens het rijden met het hun mobieltje het ongeluk met een vrachtwagen.


De boete bedraag 239 euro. Rond 12.00 uur schaarde een vrachtwagen met lege aanhanger over de Moerdijkbrug richting Breda. De wind kreeg vat op de combinatie, waardoor de snelweg geblokkeerd raakte. Het ongeval zorgde voor lange files. Tientallen automobilisten legden het ongeluk rijdend vast. De agenten kregen toestemming van de officier van justitie om op kenteken te bekeuren. Dit houdt in dat zij de automobilisten niet staande hoeven te houden om de bekeuring uit te kunnen schrijven. De hoogte van de prent is gebaseerd op het niet handsfree gebruik van de telefoon achter het stuur. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief