Veel omliggende gemeenten hebben al wel watertappunten.
Veel omliggende gemeenten hebben al wel watertappunten. Archieffoto: Stella Marijnissen

College wil zeven watertappunten in Moerdijk

Door: Peter Houtepen Algemeen

ZEVENBERGEN - Het college van burgemeester en wethouders van Moerdijk stelt de gemeenteraad voor om in 2019 en 2020 in totaal zeven drinkwatertappunten te realiseren binnen de gemeente.

Hoewel drinkwatertappunten op steeds meer plekken in Nederland te zien zijn, moet Moerdijk het vooralsnog stellen zonder openbare kranen. De gemeenteraad sprak vorig jaar november daarom van 'een gemiste kans'. Maar hierin komt nu dus verandering als het aan het college ligt. 

Wethouder Désirée Brummans is enthousiast over het initiatief: “Kraanwater drinken is niet alleen gezond, maar ook duurzaam. Zoals bekend is het Nederlandse drinkwater van uitstekende kwaliteit. Met de openbare tappunten kunnen mensen straks op verschillende plekken in de gemeente een flesje hervullen. Zo zorgen de kranen ook voor minder afval.”

Voor de tappunten heeft de gemeente de volgende locaties op het oog: in Fijnaart de speelplek aan de Westkreekweg; in Klundert de Voorstraat nabij de Zevenbergsepoort, in Moerdijk de speeltuin in het dorpshart; in Standdaarbuiten de Keenesluis; in Willemstad de Lantaarndijk nabij het Maritiem Verenigingsgebouw; en in Zevenbergen de skatebaan en het evenemententerrein en op de Zuidhaven nabij de Wereldwinkel.

De aanleg van de kranen gaat zo’n 28.000 euro kosten. Daarnaast is jaarlijks een kleine 9.000 euro nodig voor onderhoud.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief