Probeerorkest en opleidingsorkest Muziekvereniging Zevenbergen.
Probeerorkest en opleidingsorkest Muziekvereniging Zevenbergen. Foto: Eric Wander

Afsluitend concert Probeerorkest Muziekvereniging

Sport en vereniging

ZEVENBERGEN - Dinsdagavond 16 april lieten de leerlingen van het Probeerorkest van de Muziekvereniging Zevenbergen in de theaterzaal van De Borgh aan ouders, opa’s en oma’s en overige familieleden horen wat zij de afgelopen 10 weken hadden geleerd.

Muziekvereniging Zevenbergen organiseert sinds drie jaar in het voorjaar een muziekcursus voor leerlingen uit het basisonderwijs in Zevenbergen en Noordhoek. Heel laagdrempelig mochten kinderen 10 weken lang kennismaken met een muziekinstrument naar keuze. Onder leiding van Anne Hoogendijk, een bevoegd muziekdocente uit Hooge Zwaluwe, zetten zij de eerste schreden op het muzikale pad. Heel bijzonder dit jaar was de aanwezigheid van een volwassen leerling; een van de vaders had zich samen met zijn dochter opgegeven voor de muziekcursus. De cursus startte 30 januari en het is opmerkelijk hoe in zo’n korte tijd de leerlingen toch al in staat zijn een klein concert te geven. Voor extra muzikale ondersteuning zorgde het leerorkest van de muziekvereniging.
Veel blije gezichten waren er te zien na afloop van het concert. Het goede nieuws is dat er een achttal leerlingen besloten heeft door te gaan bij de Muziekvereniging. Zij zullen de komende maanden muziekles gaan volgen bij een muziekdocent en wekelijks aansluiten bij de repetities van het opleidingsorkest van de Muziekvereniging Zevenbergen. Zo hoopt de muziekvereniging over een aantal jaren weer nieuwe aanwas te hebben voor het A-orkest.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief