Afbeelding
Foto: Ties Steehouwer

Een milde lintjes regen in gemeente Moerdijk

Algemeen

MOERDIJK – De hele vrijdagmorgen waren wethouder Thomas Zwiers en burgemeester Jac. Krijs onderweg om 22 inwoners van de gemeente Moerdijk de versierdelen op te spelden die horen bij de orde van Oranje-Nassau. Dat leverde veel blijde gezichten op en soms werd er zelfs een traan weggepinkt. 'En daar doe je natuurlijk voor, ik werd er soms zelf een beetje ontroerd door' bekende burgemeester Klijs later in de hal van het gemeentehuis waar alle verse gedecoreerden samen met diegene, die jaren geleden al deze eer te beurt waren gevallen, bij elkaar kwamen.

DOOR TIES STEEHOUWER

De burgemeester vertelde in een speech, dat het beslist niet eenvoudig is om voor een lintje in aanmerking te komen. 'Daar moet heel veel vrijwilligerswerk voor worden gedaan en dat niet alleen voor een paar maanden maar jaren achtereen'. Hij gaf na deze woorden een korte schets wat de gedecoreerden allemaal hadden gedaan om voor een lintje in aanmerking te komen. Soms waren dat maar een paar zinnen maar ook hele lappen tekst kwamen er voorbij. Anja Verhaart – Heijnen (59 jaar) uit Fijnaart is onder andere sinds 1998 secretaris van de voormalige lokale streekomroep RTVM in Moerdijk. Bernadet Cruijsberg – Vervoort (61 jaar) uit is sinds 1979 vrijwilliger bij RK Fanfare Oefening Kweekt Kennis in Zevenbergschen Hoek. Anton Rijnart (72 jaar) uit Zevenbergen is sinds 1997 voorzitter van de Landelijke Rijvereniging & kamp; Ponyclub Prinses Irene. Ger Suijkerbuijk (74 jaar) uit Zevenbergen was in de periode 1970-1998 vrijwilliger bij en bestuurslid van Voetbalvereniging Virtus.

Bridgeclub
Berna de Kok – Vissers (66 jaar) uit Zevenbergen is sinds 1999 bestuurslid en vanaf 2013 voorzitter van bridgeclub ZBC Zevenbergen. Wera Blommers - Nieuwenhuijzen (70 jaar) uit Klundert is sinds 2002 vrijwilliger bij woon-zorgcentrum De Zeven Schakels te Zevenbergen. Elmy Kers – Meijers (52 jaar) uit Klundert is sinds 1984 actief bij de Vereniging Jeugd en Kunst te Fijnaart. Huib Knook (75 jaar) uit Fijnaart was in de periode 1970-1999 bestuurslid en penningmeester van de Christelijke Basisschool Zwingelspaan.

Kerk
Anneke Knook – de Vrij (73 jaar) uit Fijnaart sinds 1975 vrijwilliger bij achtereenvolgens de Gereformeerde kerk en de Protestantse kerk in Fijnaart. Cora Schoonderwoerd – Huisert (63 jaar) uit Fijnaart is in de periodes 1990-2010 en vanaf 2017-heden actief als vrijwilliger bij en secretaris van Vrouwen van NU. Nel van Dorp (72 jaar) uit Fijnaart is sinds 1993 vrijwilliger bij de Protestantse Gemeente Fijnaart, Heijningen en Standdaarbuiten. Marcel Deelen (54 jaar) uit Fijnaart was in de periode 1999-2009 vrijwilliger en bestuurslid (2002-2009) van de Historische Vereniging Zwijndrecht/Oudheidkamer De Vergulde Swaen te Zwijndrecht.

Kindervreugd
Kitty de Witte – Donken (72 jaar) uit Willemstad is sinds 1990 actief als vrijwilliger bij de Speeltuinvereniging Kindervreugd in Willemstad. Maarten van den Berg (62 jaar) uit Oudemolen is sinds 1976 actief als organist van de Christelijk Gereformeerde Kerk in Klundert en vanaf 2004 van de Hervormde Gemeente in Dinteloord. Evelien de Wild (38 jaar) uit Standdaarbuiten is sinds 1996 vrijwilliger bij en vanaf 1999 voorzitter van de Stichting Zomerkamp Standdaarbuiten/Noordhoek.

De Suikerhoek
Wim Fens (77 jaar) uit Standdaarbuiten is medeoprichter en vrijwilliger vanaf 1977 bij de wijkvereniging De Suikerhoek te Standdaarbuiten. Aad Kouwenhoven (69 jaar) uit Noordhoek was bestuurslid van de H. Joannes de Doperkerk in Klundert. Marlies de Visser – Broere (57 jaar) uit Moerdijk is actief als vrijwilliger bij de vogelvereniging Moerdijkse Vogelvrienden. Dianne Wervers – van der Burgh (52 jaar) uit Moerdijk is betrokkene bij de Protestantse Gemeente Moerdijk. Thea Tielen – Goverde (66 jaar) uit Zevenbergen is vrijwilliger bij Jeugd Biljart Vereniging Amorti te Zevenbergen. Jan Barel (80 jaar) uit Zevenbergen was voorzitter van de jeugdraad, de jeugdcontactraad, Prins en vicevoorzitter van de carnavalsvereniging.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief