C.V. De deurzetters presenteert nieuwe Prins van Zwammegat
Foto: C.V. Zwammegat

C.V. De deurzetters presenteert nieuwe Prins van Zwammegat

  Cultuur

STANDAARBUITEN - Ondanks corona heeft carnavalsvereniging De Deurzetters gisteren tóch de nieuwe Prins gepresenteerd. Jacobus dun Irste neemt het stokje over van Prins Marcel. “Ik ben super trots dat ik na 22 jaar jullie prins mag zijn.”


De nieuwe Prins van het Zwammegat werd gisteren ingevlogen op Breda Airport. Ook werd er afscheid genomen van Prins Marcel. Hij geeft zijn stokje over aan Jacobus dun Irste, ofwel: Jaco Santing. 

“Hallo Zwammegat, ik ben super trots dat ik na 22 jaar jullie Prins mag zijn”, liet Jaco weten. Hij stelt zich graag voor aan de mensen die hem nog niet kennen. “Ik ben Jaco Santing en ik ben 11 jaar getrouwd met mijn Mariska. Ik ben de vader van Maud, Floor, Saar en Roos”, zegt hij. “Ik ben 43 jaar geleden geboren in het Zwammegat. Dit jaar wordt ik 44, ofwel: 4 x 11!” De nieuwe Prins zegt een ‘echte carnavalvierder’ te zijn. “Ik vier het feest al van kleins af aan. Eerst met mijn ouders, daarna met mijn vrienden. Ik ben trots op de optocht en kan daar met veel enthousiasme over praten.”

Prins Jacobus dun Irste betreurd het feit dat carnaval er dit jaar waarschijnlijk behoorlijk anders uit gaat zien. “Ik vind het heel jammer dat de activiteiten niet door mogen gaan vanwege corona.” Toch houdt hij nog een beetje hoop. “Maar misschien als we ons aan de regels houden en er versoepelingen komen, kunnen we februari, al dan niet aangepast, toch een beetje carnaval vieren. Want zoals het klinkt in het lied van De Twee Pinten: ‘Wat er ook gebeuren zal, we vieren altijd carnaval!’’


DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>