Foto:

Zeehaven Moerdijk in de prijzen op het gebied van duurzaamheid

  Economie

MOERDIJK - De zeehaven van Moerdijk heeft samen met die van Rotterdam, Amsterdam, North Sea Port en Groningen de World Ports Sustainability Award gewonnen. 


Ze wonnen de award voor gezamenlijk onderzoek naar de OESO-richtlijnen voor zeehavens. Deze gaan over maatschappelijk verantwoord ondernemen bij het internationaal zakendoen.

De Brancheorganisatie Zeehavens (BOZ) heeft onderzocht hoe zeehavens hun rol en positie kunnen bepalen bij ethische vraagstukken rondom ladingstromen zoals milieuschade, mensenrechtenschendingen of uitbuiting. Dit gebeurde aan de hand van de OESO-richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen

Ook is gekeken hoe zij kunnen bijdragen aan het verkleinen van risico’s voor ladingsstromen die in de havens worden verwerkt of er passeren. De resultaten zijn benut om acties die in de invloedssfeer van zeehavens liggen in kaart te brengen. Het project is een voorbeeld van hoe de havengemeenschap positief kan bijdragen aan de verduurzaming van ladingsstromen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES