Toch weer Albanese vluchtelingen aangetroffen in gemeente Moerdijk

  Politie

MOERDIJK - Het is even wat stiller geweest rond de Albanese vluchtelingen in Moerdijk, maar dinsdagochtend zijn er verspreid over de gemeente en net daarbuiten toch weer zeven aangetroffen. Dat meldt wijkagent Werner van Beers op Twitter.


Vijf van de zeven vluchtelingen werden gelokaliseerd in een vrachtwagen bij een bedrijf, de andere twee bevonden zich in een tentje nabij het station van Lage Zwaluwe. De vluchtelingen zijn overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie (AVIM).

Met name afgelopen zomer was er sprake van een invasie van vluchtelingen in Moerdijk. Nadat in oktober het maisveld langs de A16 rond parkeerplaats Streepland in Zevenbergschen Hoek geoogst werd, is de overlast minder geworden.

Het maisveld was een geliefde plek voor de vluchtelingen. Hier hielden ze zich schuil totdat zich een geschikt moment voordeed om op de parkeerplaats een poging te doen om in te klimmen bij vrachtwagens. Op die manier probeerden de Albanezen in Engeland te geraken.    
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief