Logo internetbode.nl/moerdijk

Verrassend debuut van Elise Butin Bik

  Sport en Vereniging

KLUNDERT - De 14-jarige jeugdtopschermster Elise Butin Bik uit Klundert nam afgelopen weekend voor het eerst deel aan een seniorentoernooi, het internationale SISTA-Toernooi te Amsterdam.

Zij veroverde daar een verrassende 3e plaats in de categorie dames senioren floret. Daarvoor versloeg zij met overtuigende cijfers (15-3) in de achtste finale de Zuid-Koreaanse Debbie Moore (Seoul Fencing Club) en in de kwartfinale de Alkmaarse routinier Van Dijk (15-6).

Pas in de halve finale werd Elise met 8-15 gestuit door de 20-jarige (en boomlange) E. Rentier uit Amsterdam, die op dit moment Nederlands Kampioene is bij de senioren. Rentier verloor op haar beurt de finale van de Nederlands-Colombiaanse olympiër Van Erven-Garcia, die in de afgelopen jaren voor Colombia uitkwam in Londen 2012 en Rio 2016.

Elise's vader en trainer Eddy Butin Bik: "Ter voorbereiding op haar deelname aan de Europese Jeugd Kampioenschappen, die eind februari in Bulgarije plaatsvinden, is het nodig dat Elise voldoende wedstrijdritme behoudt. Maar om dan een 3e plaats op een internationaal seniorentoernooi te pakken, was toch wel boven ieders verwachting. Volgend weekend (4-5 februari a.s.) staat er een toernooi in Parijs op het programma. Dat is dan wel weer een gewoon jeugdtoernooi."<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1432892268116-0&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief