Stoomwals uit 1902
Stoomwals uit 1902 Foto: Janneke Driesprong

Zonovergoten achttiende Tractorendag Willemstad

Sport en vereniging

WILLEMSTAD - 18e tractorendag 18 jun. Johan Keijzer: “In de week vóór het evenement liepen de aanmeldingen snel op. Hoe gaan we dit organiseren met betrekking tot de beperkte plekken op het terrein bij de vuurtoren in Willemstad.”

Uiteindelijk kwamen er 180 deelnemers waarvan 160 tractoren. Er waren diverse kramen met oude gereedschappen en aanverwante artikelen, die ook te koop waren.

Ook waren er diverse oude ambachten en oude gereedschappen. Het wasvrouwke uit Veldhoven was met diverse oude wasmachines aanwezig, vrolijk wapperde de was uit vroeger tijden aan de waslijn te drogen. Het touwdraaien werd door de kinderen goed bezocht evenals het springkussen.

We werden verrast met de aanmelding van een heuse stoomwals uit 1902, dit hadden we nog niet eerder meegemaakt, het was uiteraard geweldig. Toen de stoomwals het terrein op kwam rijden waren alle ogen hierop gericht.

Om 12:00 uur werd een toertocht van een uur rondom de omgeving van Willemstad gereden met zo’n 75 tractoren. Toen de toertocht terug keerde op het terrein gingen ze allemaal de schaduw opzoeken op deze zonovergoten, tropische dag. Ze konden allemaal iets kouds fris/bier halen bij de horeca geregeld door de Fendertse Hoeve.

In de middag werd het eerste aandenken van de achttiende editie uitgereikt aan Dingeman. Hij stond dit jaar op het plaatje met zijn Massey Ferguson 35x. Dingeman was overrompeld door dit aandenken.

Tijdens de loterij hadden alle deelnemers kans om iets te winnen van door lokale ondernemers gesponsorde prijzen. Na de loterij kon iedere deelnemer zijn/haar aandenken ophalen en vervolgden zij hun weg naar huis. De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement.

Dingeman krijgt aandenken uitgereikt
Wassen uit vroeger tijden
de was uit vroeger tijden aan de waslijn


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief