Foto: Alexander Vingerhoeds

Profronde van Zevenbergen afgeblazen: 'Teveel onbekende risico's'

  Sport

ZEVENBERGEN - De Profronde van Zevenbergen slaat een jaar over. De organisatie had goede hoop om het Wielerweekend Moerdijk te verplaatsen van 1 en 2 augustus naar 3 en 4 oktober, maar dit blijkt niet haalbaar.


Eerder bleek al dat de Profronde in augustus niet kon worden verreden door het evenementenverbod tot 1 september. Daarna sprak het wielercomité de ambitie uit om het criterium twee weken na de verplaatste Tour de France te zetten. 

Anderhalve-meter-samenleving

"Gaandeweg werd duidelijk dat grote, deels nog onbekende risico’s zouden moeten worden genomen om een Wielerweekend van niveau te kunnen organiseren. Die risico’s betreffen de financiën, maar ook bestuurlijke verantwoordelijkheden die vooral de veelbesproken anderhalve-meter-samenleving met zich meebrengt. Daarnaast was het hoogst onzeker of er een rennersveld zou kunnen worden gecontracteerd met de uitstraling die men in Zevenbergen gewend is. Sponsorinkomsten staan immers dankzij corona behoorlijk  onder druk en de nieuwe wielerkalender is tjokvol", meldt voorzitter Henk Hendrikx van Stichting Wielerronde Zevenbergen. 

De organisatie werkt nu toe naar de 65ste editie van het Wielerweekend Moerdijk in de zomer van 2021. Hiermee staat het wielercomité gelijk voor een nieuwe uitdaging om het criterium te laten landen in het vernieuwde centrum van Zevenbergen. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES