Zonneauto Vattenfall Solar Team crasht tijdens testrit

ROOSENDAAL - De zonneauto van het Vattenfall Solar Team heeft in Australië tijdens een testrit een ongeluk gehad. In het team van Vattenfall Solar zit de Roosendaalse Joost Reniers (23). 


Het ongeluk gebeurde toen de coureur van het voertuig na het rechte stuk op het circuit van Hidden Valley de eerste bocht naderde. Tijdens het remmen blokkeerde het rechterachterwiel en raakte de auto in een slip. 

De auto liep flink schade op bij het ongeval. Er zat een barst in het laminaat aan de zijkant van de auto, de vleugel achterop stond scheef en een van de wielen liep aan. Ook het geheime wapen, de shark skin, raakte beschadigd. 

De Roosendaalse Reiniers onthulde maandag samen met zijn team dit geheime wapen waarmee zij de Bridgestone World Solar Challenge willen winnen. Op NunaX is een folielaag bevestigd die bestaat uit hele kleine ribbelstructuren. Deze zogenaamde riblets zorgen ervoor dat de luchtstroom soepeler langs de zonneauto glijdt en die dus sneller maakt. Het team presenteerde haar geheime wapen tijdens de officiële keuring van de zonneauto.

Op zondag 13 oktober starten de deelnemende teams van de Bridgestone World Solar Challenge aan de meerdaagse race van 3000 kilometer dwars door de outback van Australië. In totaal nemen 53 teams uit 24 verschillende landen deel aan de race. Het doel van de race is om de limieten in de techniek te verbreden en het gebruik van duurzame energie te promoten.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>