Afbeelding

Opbrengst motortoer voor onderhoud kerk Willebrord

Nieuwsbrief

SINT WILLEBRORD – Vier dagen prachtig mooi weer voor de deelnemers aan de motorvierdaagse V Twin Bikers uit Sint Willebrord. Waarschijnlijk het werk van het heilige water waarmee ze op de eerste dag, de maandag, werden gezegend door de pastor. De bikers rijden per dag zo’n honderd kilometer langs de meest mooie plekjes van de regio. De opbrengst van de vierdaagse is voor een goed doel: de restauratie van de Heilige Willibrorduskerk die zich in het hart van Sint Willebrord bevindt. Een mooi bedrag van 1420 euro wordt uiteindelijk overhandigd aan de pastor.

“Bijeengebracht door deelnemende motorrijders en onze sponsors”, benadrukt organisator en lid van MTC V Twin Bikers, Walter Jaspers.

Toeristisch Zo’n 72 motorrijders reden afgelopen week in groepjes naar de controleposten. Deze stonden na veertig kilometer toeren strategisch opgesteld. “We zijn elke dag naar een andere windstreek uitgewaaierd. De eerste dag naar Meersel-Dreef, vervolgens richting Nieuw-Vossemeer, daarna naar Lage Zwaluwe en de laatste dag naar Woensdrecht. De routes zijn enkel toeristisch langs polders en bossen. We mijden de snelwegen en steden. Het is puur genieten. De tocht duurt zo’n twee uur en iedereen rijdt zijn eigen tempo. Veel motorrijders nuttigen onderweg een koffietje”, geeft Jaspers uitleg. Deelnemers kwamen uit alle hoeken van de regio, zelfs Belgische motorrijders reden mee.

Tegenprestatie Het is voor het tweede jaar dat de motortoerclub een dergelijke tocht organiseert. Een idee dat in 2016 gestalte kreeg. “Eigenlijk was het een eenmalig evenement ter ondersteuning van onze kerk. Het geld wat we met de vierdaagse ophaalde, 1090 euro brachten we na afloop netjes naar de pastoor. Het bedrag was en is bestemd voor de restauratie van de kerk. Er blijft geen euro achter voor de club. Door alle positieve reacties gingen we overstag om deze activiteit drie keer te organiseren, als tegenprestatie wilden we dan wel dat onze motoren gezegend zouden worden. Pastor Gerard Damen heeft zich aan zijn belofte gehouden.

Pokkenweer Het mooie weer en de zegen van pastor Damen bracht bij aanvang van de motorvierdaagse al 72 bikers naar het startpunt, Café-Zaal De Kwast. “Vorig jaar zijn we gestart met tien deelnemers. Het was toen pokkenweer. Dit jaar hebben we meer geluk gehad, op een enkel buitje na”, aldus de organisator. Alle type motoren verschijnen aan de start. Zelfs een Trike-rijder en enkel motoren met zijspan maken deel uit van het gezelschap. De kosten bedragen tien euro ongeacht de rijders een of vier dagen meerijden. Op de laatste dag ontvangen de deelnemers een presentje. “Een symbolisch steentje namens het kerkbestuur, omdat iedereen op deze manier een steentje bijdraagt aan het onderhoud van onze kerk”, laat Jaspers weten.

Onderhoud Een monumentaal gebouw als de kerk vraagt veel onderhoud. In begin jaren tachtig van de vorige eeuw is een enorme restauratie van de Parochiekerk gerealiseerd, waarbij ook de grot werd meegenomen. Nu is er ook weer groot onderhoud noodzakelijk. Met de actie “Wij dragen een steentje bij” wordt hiervoor door heel de gemeenschap geld ingezameld. “Waarom we dit voor de kerk doen? Nou als we na een motortocht richting huiswaarts keren en aan de skyline onze vertrouwde kerk zien verschijnen denken we: We zijn weer veilig thuis”, besluit Jaspers.

BIJDRAGE CORINE ROKS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief