Afbeelding

GTC Rally raast weer door West-Brabant

Nieuwsbrief

ETTEN-LEUR – Komende vrijdag en zaterdag 9 en 10 oktober, raast één van Nederlands grootste autorally’s, weer door het West-Brabantse land. De start en finish is opnieuw aan de Roosendaalseweg bij het centrum van Etten–Leur dat twee dagen lang het zenuwcentrum is voor de GTC Rally, de Jumbo Shortrally en Het Markthuys Historic & Legend Rally. Naast de rally’s zijn er in het centrum ook voor gezinnen allerlei activiteiten te beleven.

Het rally spektakel start vrijdagavond om 19.00u en eindigt vijf uur later rond het middernachtelijk uur. De meerdere klassementsproeven van de Nacht van Achtmaal hebben dan het eerste schiftingswerk gedaan. De rally start weer als vanouds in de maand oktober. “Daar hebben we bewust voor gekozen,” laat John Elst, voorzitter van de Stichting Autosport Zuid West Brabant, weten. “Voor echte rallyrijders zijn de weersomstandigheden in oktober aantrekkelijker dan die in de zomermaanden. De lange rijtijd in het donker en de grotere kans op regen en mist maakt de rally voor hen nog uitdagender en spannender,” weet John Elst uit ervaring.

Nacht van Agtmaal

Een nieuwe loot aan de rally is de Internationale Historic & Legend Rally. Die gaat vrijdagavond om 19u als eerste van start. In deze rally rijden een aantal juweeltjes van de klassieke rallysport mee, waaronder een bloedmooie Austin Healey. Om 19.30u volgen de snellere GTC rallyrijders. Tussen 20.30 en 21.30 worden de Legend en GTC rijders verwacht bij de klassementsproef te Agtmaal. Die proef fungeert tot tweemaal toe als scherprechter, want tussen 23.30 tot 24u worden zij andermaal bij deze proef verwacht. “De beruchte Nacht van Achtmaal is daarmee weer op zijn oude glorie terug,” laat John trots weten. “Want de baantjes rond Achtmaal zullen er begin oktober vast en zeker extra glad bij liggen.”

Zaterdag

De rallyauto’s zullen zaterdagochtend om 09.30u weer in het centrum van Etten-Leur het beeld bepalen. Op dat tijdstip vertrekken de Historic en Legend rallyauto’s, een half uur later gevolgd door de coureurs van de GTC rally. John wijst op de nieuwe klassementsproef onder Roosendaal bij café ’t Anker aan de Wouwsebaan. Een prachtige locatie waar tot tweemaal toe de rallyauto’s aan het publiek voorbij racen. “Een spektakel dat alles heeft wat de rally autosport kan bieden, snelheid, behendigheid en geluid.” Om 14u gaat de short rally van start. Die voert door Rucphen en Klein Zundert. Tussen 18.30u en 19.30u worden alle rallyrijders op de drie onderdelen in Etten-Leur terug verwacht.

VIP

Voor mensen die een bijzondere belangstelling voor de rallysport wordt de mogelijkheid geboden om per helikopter de rally te volgen. Meerijden in een rallyauto is eveneens een mogelijkheid. Kortom, iedereen kan volop genieten van het rallyspektakel, waarvan het verloop op grote schermen te volgen is.

BIJDRAGE HENK KETELAAR/FOTO ANDRÉ GALIARD



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief