Afbeelding

Gemeente Rucphen geeft subsidie aan voedselbank

Nieuwsbrief

RUCPHEN - De Voedselbank Etten-Leur kan een eenmalige bijdrage van vijfhonderd euro tegemoet zien van de gemeente Rucphen.  Dat is het besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rucphen.

De Voedselbank had recent problemen met de stroomvoorziening. Hierdoor vielen vriezers tijdelijk uit. De Voedselbank was daarom genoodzaakt om veel bedorven voedsel weg te gooien. De Voedselbank verzocht daarom om hulp – in welke vorm dan ook - bij de gemeenten in de regio. De Voedselbank wordt beheerd door vrijwilligers en is afhankelijk van giften van bedrijven en particulieren.

Extra steuntje

“De Voedselbank verricht belangrijk werk. Belangeloos zetten vrijwilligers zich in om elke week honderden mensen te voorzien van een voedselpakket. We vinden het daarom bijzonder vervelend voor de Voedselbank en hun cliënten dat zij schade hebben geleden door de stroomstoring” aldus wethouder Cees Evers van de  gemeente Rucphen. “Als gemeente kunnen we deze vrijwilligers en mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank nu niet in de steek laten. Zij verdienen een extra steuntje in de rug. Daarom helpen wij de Voedselbank door een eenmalige donatie”, besluit wethouder Evers.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief