Een cheque voor de stichting Het Vergeten Kind.
Een cheque voor de stichting Het Vergeten Kind.

Kinderen ontbijten met de burgemeester

  algemeen

RUCPHEN - Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr gaf samen met wethouder Suzanne Breedveld het goede voorbeeld tijdens Het Nationaal Schoolontbijt. Op donderdag 7 november ontbeten zij, in de burgerzaal van het gemeentehuis, gezamenlijk met 37 leerlingen van de onder- en middenbouw van Daltonschool De Vindplaats in Schijf.


Het Nationaal Schoolontbijt is het grootste ontbijtevenement van Nederland. Tijdens de week van Het Nationaal Schoolontbijt, waarin een half miljoen kinderen samen ontbijten op zo’n 2.750 basisscholen, vindt ook het Burgemeestersontbijt plaats.

Doel

Het doel van het Nationale Schoolontbijt is dat kinderen zelf het belang van een goed ontbijt ontdekken. Tevens leren ze over hun eigen ontbijtgedrag. Veel kinderen slaan ’s morgens nog steeds hun ontbijt over, zo blijkt uit verschillende onderzoeken. Terwijl juist voor schoolkinderen een goed ontbijt de beste start is.

Samen ontbijten

In Rucphen nodigde burgemeester Marjolein van der Meer Mohr leerlingen van de onder- en middenbouw van de Daltonschool in Schijf uit voor een gezamenlijk ontbijt in de burgerzaal van het gemeentehuis. In totaal werd in ruim 250 andere Nederlandse gemeenten gezamenlijk ontbeten. Tijdens het ontbijt maakten de leerlingen kennis met de burgemeester en gaven samen het goede voorbeeld.

‘Een feest voor iedereen’

Elk jaar kiest het Nationaal Schoolontbijt een goed doel dat draait om het welzijn en de gezondheid van kinderen. Dit jaar ontvangt Het Vergeten Kind de donatie. Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Zodat deze kwetsbare kinderen weer rust en aandacht vinden en zich op hun toekomst kunnen richten. De donatie maakt het mogelijk dat meer kwetsbare kinderen een stem krijgen, zich kind kunnen voelen en volwaardig meedoen in onze maatschappij.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in zo’n 250 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het zeventiende jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en vernieuwd lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Voedingscentrum is betrokken bij de samenstelling van het ontbijtpakket en de inhoud van het lesmateriaal. Daarnaast heeft het educatieve ontbijtevenement de steun van Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting, Nederlandse Coeliakie Vereniging en
Gezonde School.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715202409&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES



DIGITALE KRANT





NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief