busvervoer-large
busvervoer-large

Elektrische dorspbus voor inwoners Sprundel en Sint Willebrord

SPRUNDEL/SINT WILLEBRORD - De inwoners van Sprundel en Sint Willebrord worden vanaf 15 december van deur tot deur vervoerd door de elektrische dorpsbus van Deel.auto. Dit is het innovatie en duurzame antwoord van de provincie, Arriva en de Werkgroep Dorpsbus bestaande uit leden uit Sprundel, Sint Willebrord en van de gemeente, op, onder andere, het wegvallen van de bushaltes in Sprundel en Sint Willebrord van lijn 312. 


Voor het bedrag van € 2,50 reizen inwoners van de genoemde dorpen van deur tot deur binnen de gemeentegrenzen. Voor € 5,00 rijdt de bus ook verder in het gebied, tot en met de steden Bergen op Zoom en Breda en de dorpen Oudenbosch en Zundert. Deze prijzen gelden voor een enkele rit. De dorpsbus kun je reserveren door te bellen, hierover volgt nog meer informatie. 

De dorpsbus is straks voor een groot deel afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Dit wordt gecoördineerd door de Werkgroep Dorpsbus Sprundel - Sint Willebrord. Daarmee is het echt vervoer van en voor de gemeente. Er is een behoorlijke pool van mensen nodig om de verschillende werkzaamheden en diensten in te kunnen vullen. En er is altijd behoefte aan meer mensen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij: Dorpswerk Sprundel: a.vanginneken@home.nl of KBO St. Willebrord: wilvdluijt@outlook.com.

Deel.auto zorgt voor de elektrische bus en het onderhoud ervan. Maar ook voor het oplaadstation, het verzekeren van de chauffeurs en reizigers, het opleiden van de chauffeurs en planners en de planningssoftware. De gemeente en Arriva zorgen voor alle informatie rond de dorpsbus richting de inwoners.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715202409&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief