Zwarte Pieten met leden van de fietsgroep.
Zwarte Pieten met leden van de fietsgroep.

Zwarte Piet op bezoek bij RAS

Sport en vereniging

RUCPHEN - Afgelopen zaterdag was in Agora een ontspanningsmiddag in het kader van het naderende feest van Sinterklaas. Het bestuur had gekozen om vooraf informatie te geven over vallen, valpreventie en de oorzaken en de gevolgen van het vallen.

Aan het hand van leuke informatieve filmpjes wist fysiotherapeut Marco Luijks de 100 aanwezige RAS leden te boeien met zijn uitleg. Na zijn verhaal was er koffie met speculaas en was er de mogelijkheid om vragen te stellen. Hier werd veel gebruik van gemaakt. Een zeer interessante en op een leuke manier gebrachte informatie werd door de voorzitter afgesloten met een attentie voor Marco en zijn assistent.
Daarna kwam er volop leven in de zaal en op het toneel. Een hele groep Zwarte Pieten stond plotseling te dansen op keiharde beatmuziek. Een geweldige binnenkomer van de Zwarte Pieten. Enkele Pieten gaven ook nog een majorette show. Na de serieuze verhalen over vallen en proberen niet te vallen was dat totaal andere kost en een spektakel om echt van te genieten. Behalve mooie muziek hadden ze ook nog het boek van Sinterklaas meegebracht. Daaruit bleek dat ze goed waren ingelicht. Ze hadden grote bewondering voor de werkgroep fietsen en reizen. Ze hadden ook geluisterd naar het verhaal over vallen, want voordat de werkgroep op het toneel mocht klimmen, kregen ze eerst een valhelm op om toch vooral niet te vallen. Tot slot moest er ook nog worden gedanst door de Rucphens Actieve Senioren, want bewegen is goed voor iedereen, maar vooral ook voor ouderen. Het was een prachtig gezicht om bijna iedereen samen met de Pieten te zien dansen. Voor de Pieten weg gingen, deelden ze aan iedereen nog een leuk cadeautje uit. Kortom een leuke middag.

Activiteiten
Voor de maand december staan nog 2 activiteiten op het programma. Eerst nog een spelletjesmiddag en daarna op 21 december kerstviering in Agora. We beginnen met een kerkdienst in de St.Martinuskerk om half 11 om daarna in Agora lekker koffie te gaan drinken met iets lekkers. Samen gaan we daarna uitgebreid lunchen en 's middags is er een optreden van het bekende koor Doucement met voor de pauze kerstliederen en na de zingen ze hun eigen repertoire. Mocht u nog geen lid zijn van de RAS, maar wel van plan zijn lid te worden dan kunt u toch nog aanwezig zijn bij onze laatste 2 activiteiten. U kunt zich opgeven bij een van de bestuursleden of in Agora een inschrijfformulier vragen en invullen. Nieuwe leden zijn welkom en het zou geweldig zijn als u het tweehonderdste lid zou worden. Voor dat lid hebben wij namelijk een leuke verrassing.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief