Afbeelding
Foto: Ondernemers Vereniging Rucphen

Lichtjesavond Rucphen terug van weggeweest

Door: Peter Houtepen Algemeen

RUCPHEN - Met grote trots organiseert de Ondernemers Vereniging Rucphen (OVR) dit jaar weer Lichtjesavond Rucphen. Dat gebeurt op vrijdag 13 december, wanneer het centrum van Rucphen weer straalt van gezelligheid. 

Het is de bedoeling om op deze avond in een uur tijd 4000 kaarsjes aan te steken. Vrijwilligers zijn altijd welkom en iedereen die een handje wil helpen kan zichzelf opgeven door een privébericht te sturen op de Facebookpagina van Lichtjesavond Rucphen.

Vernieuwend

In 2018 besloot de OVR geen Lichtjesavond te organiseren. Dat besluit sloot aan bij het idee om het evenement niet jaarlijks te houden om op die manier de avond leuk en vernieuwend te laten blijven. De bedoeling in het begin was om een speciale koopavond te organiseren in december. Deze speciale koopavond werd omgetoverd tot Lichtjesavond en met groot succes.

Lampionnenoptocht

In 2015 werd een lampionnenoptocht georganiseerd tijdens de Lichtjesavond. Met de hulp van de Peeperclips, Blatbloasers en vele anderen was sprake van een grote stoet waar jong en oud in meeliepen. De massale opkomst was ongelooflijk en hierop was de OVR niet helemaal voorzien. In de jaren erna werd er telkens weer om een lampionnenoptocht gevraagd en dit jaar keert deze activiteit terug in het programma. De lampionnen worden in de groepen 1 tot en met 6 op de scholen uitgedeeld. Tijdens de Lichtjesavond kunnen de kinderen vanaf 18.00 lampionnen versieren bij Agora. Kinderen die geen lampion ontvangen hebben, kunnen deze ook hier afhalen. Het vertrek van de lampionnenoptocht staat gepland om 18.30 uur vanuit Agora. Tijdens de tocht selecteert een jury de mooiste creatie. Dus versier je fiets, bolderkar of verzin iets unieks met lichtjes en loop mee met de optocht. Na afloop worden de prijzen bekendgemaakt en staat er een spectaculaire verrassing op het programma.

Shoppen

De Lichtjesavond kent deze editie sowieso een avondvullend programma. Niet alleen met optredens, show en spektakel; ook de winkeliers pakken extra uit. Kortingen, acties, koffie, hapjes en drankjes zorgen ervoor dat het in iedere winkel leuk en gezellig is. Even goedkoop shoppen voor de feestdagen of dat leuke cadeau nog even aanschaffen tegen een leuke korting kan tijdens deze koopavond.

Vuurshow

Op het jeu de boules-veld wordt gezorgd voor extra gezelligheid. Bij het grote prijzenrad maakt iedereen kans op een leuke attentie op deze vrijdag de dertiende. Ook zijn er live optredens van Jeroen Rommers en Youri Sprenkels met tussendoor muziek van DJ Robbie. Verder ontbreekt een vuurshow niet op het programma. Desiree Breuer geeft een show en zorgt op die manier voor het nodige spektakel. 

Voor de mensen die aan de route wonen vraagt de OVR om de auto buiten de route te parkeren. De Raadhuisstraat vanaf de Achterhoeksestraat tot de Julianastraat en de Trekvaart wordt afgesloten voor doorgaand verkeer.

Programma Lichtjesavond 
17.00 uur: Aansteken kaarsjes
18.00 uur: Start Lichtjesavond + lampionnen versieren bij Agora
18.30 uur:Start lampionnenoptocht vanuit Agora
19.15 uur: Prijsuitreiking lampionnenoptocht
19.30 uur: Optreden Youri Sprenkels
20.00 uur: Vuurshow
20.30 uur: Optreden Jeroen Rommers
21.00 uur: Afsluiting 
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief