Spreekuur wijkagent in foyer Agora
Foto: Addo Sprangers

Spreekuur wijkagent in foyer Agora

RUCPHEN - Op dinsdag 7 januari is er een spreekuur van de wijkagent in de foyer van Agora van 13.00 tot 14.00 uur. Wie vragen heeft over veiligheid, overlast of een probleem aangaande uw wijk of leefomgeving, kan op dit spreekuur terecht. Tevens zijn ook de Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) van de wijk en de wijkverpleger aanwezig.


De wijk-BOA vormt samen met de wijkagent een vast aanspreekpunt voor het dorp Rucphen en hierin opererende netwerken zoals buurtpreventie, wijkverpleegkundige enzovoorts. De wijk-BOA zorgt samen met andere partners voor leefbaarheid en de aanpak van verloedering en overlast in de directe woonomgeving. Tevens vervult de wijk-BOA de oog- en oorfunctie.

Sommige problemen kan een wijkagent zelf oplossen door met inwoners of ondernemers in gesprek te gaan. Maar soms gaat het om iets dat niet (alleen) voor de politie, maar voor de gemeente of bijvoorbeeld een woningbouwvereniging is. De wijkagent kan dan doorverwijzen naar hulpverlening of organisaties zoals buurtbemiddeling. De wijkagent zit regelmatig met de gemeente, woningbouwverenigingen en andere instanties om de tafel. Zo weten alle partijen wat er aan de hand is. 

Bij spoed of bij verdachte situaties belt u 112. Valt u iets bijzonders op? Onbekenden die regelmatig bij u in de straat parkeren? Denkt u dat er vanuit een woning drugs verhandeld wordt of dat er wiet gekweekt wordt? De wijkagent wil dat graag weten. Noteer het tijdstip waarop u iets verdachts zag, kentekennummers, signalementen, alles wat kan helpen om een verdachte op te sporen. Daarmee helpt u mee om de veiligheid in uw wijk te vergroten. Maar ook voor voor burenruzies, vandalisme of overlast kunt u langskomen. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief