Afbeelding
Foto: Corine Roks

College Rucphen stelt Lokaal Sportakkoord vast

Door: Addo Sprangers Algemeen

RUCPHEN - Burgemeester en wethouders van de gemeente Rucphen hebben dinsdag het Lokaal Sportakkoord vastgesteld. Het Lokaal Sportakkoord komt voort uit de landelijke Regeling Lokale Sportakkoorden-Sportformateur, waaraan Rucphen deelneemt. Uiteindelijk doel is om een impuls te geven aan sporten en bewegen in de gemeente.

Het Nationaal Sportakkoord is erop gericht om sport zo leuk en toegankelijk mogelijk te maken voor álle Nederlanders, in álle levensfasen. Zo wordt de volledige potentie van sport en bewegen beter benut.

Verschillende partijen

"In het Lokaal Sportakkoord hebben we samen met onze samenwerkingspartners vastgelegd welke ambities we nastreven" vertelt wethouder Martien de Bruijn. "Onze sportformateur heeft zich ingezet om zoveel mogelijk partijen te betrekken bij het opstellen van het lokaal sportakkoord. Naast de Gemeente Rucphen en verschillende sportverenigingen hebben ook het onderwijs, Nikkids kinderopvang, de GGD, stichting Groenhuysen en Dynamico fysiotherapie & training een rol gespeeld bij de totstandkoming van het lokaal sportakkoord". "In juni 2018 is het Nationaal Sportakkoord ondertekend" vertelt De Bruijn verder. In het Nationaal Sportakkoord staan landelijk zes ambities: inclusief sporten en bewegen, duurzame sportinfrastructuur, vitale sport- en beweegaanbieders, positieve sportcultuur, van jonsaf aan vaardig in bewegen, en topsport die inspireert. Gemeenten en sport- en beweegaanbieders geven hier op lokaal niveau verdere invulling aan. "We hebben hiervoor hulp gekregen van een sportformateur", vervolgt De Bruijn. "Dit is een onafhankelijke partij die de gemeente, lokale sport- en beweegaanbieders en andere betrokken partijen helpt om afspraken te maken op lokaal niveau". De gemeenteraad heeft op 30 oktober de beleidsnota Sport Verenigt Rucphen vastgesteld. De uitgangspunten van deze visie sluiten aan bij het Lokaal Sportakkoord.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief