Petitie voor terugkeer bushaltes Sint Willebrord
Foto: Shutterstock

Petitie voor terugkeer bushaltes Sint Willebrord

SINT WILLEBRORD - Ruim 600 mensen hadden maandagochtend de petitie ondertekend waarin gepleit wordt voor de terugkeer van de bushaltes in Sint Willebord. 


Sinds december 2019 zijn alle bushaltes vervallen in Sint Willebrord. Hierdoor hebben ruim 9.000 inwoners in één klap geen toegang meer tot het openbaar vervoer. Arriva heeft het opgelost door vraagafhankelijk vervoer in te zetten, maar volgens de initiatiefnemer van de petitie is dit een schijnoplossing.

Waar de bus voor december 2019 eerst van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat stopte, rijdt het taxi-busje alleen op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. 'Een spontaan uitje, bezoek of ergens met spoed naartoe gaan zit er ook niet meer in: het taxi-busje is alleen minstens één werkdag van te voren te reserveren tussen 10.00 en 12.00 uur. Daar komt nog bij dat het busje 2,50 euro kost voor een enkele rit binnen de gemeente Rucphen, en buiten de gemeente Rucphen naar randgemeentes toe, 5 euro voor een enkele rit. Heb je kinderen? Dan zit je met de gebakken peren; het is geen openbaar vervoer en daarom geldt hier niet dat kinderen gratis mee mogen.'

Kinderen, ouderen, mensen zonder auto, ouders en mensen met een krappe beurs worden het hardst getroffen door dit besluit, meent de initiatiefnemer. De petitie wordt voorgelegd aan het bestuur van Arriva.

De petitie staat hier.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief