Foto: Corine Roks

Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr: 'Elkaar waar mogelijk helpen'

RUCPHEN - Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr heeft er vertrouwen in dat de hechte gemeenschap in de dorpen van de gemeente Rucphen positief zal bijdragen aan het doorstaan van de crisis rond het coronavirus.


Dat maakte zij deze woensdag kenbaar via de social media van de Gemeente Rucphen. "Het zijn bizarre en onwerkelijke tijden voor iedereen", aldus de burgemeester. "En het is helaas geen kwestie van weken dat we ons aan moeten passen aan de nieuwe situatie, maar wellicht wel van maanden. Dat werd maandag bevestigd door de toespraak van premier Rutte. De maatregelen raken het dagelijks leven en dat heeft grote impact op iedereen".

Waardering

Zij spreekt haar waardering uit voor iedereen die momenteel hard aan het werk is om de samenleving draaiende te houden. "De cruciale dienstverlening voor onze inwoners houden we, koste wat het kost, in de lucht. Door op afspraak te werken, hebben we controle over het aantal contacten in het gemeentehuis en kunnen we prioriteiten stellen in wat we doen".

Vertrouwen

"Ondanks de situatie dat we minder naar buiten gaan en minder contact hebben, moeten we ervoor zorgen elkaar waar mogelijk te helpen", vervolgt de burgemeester. "Vooral onze kwetsbare ouderen en mensen met een zwakke gezondheid kunnen niet zonder hulp. Juist in deze tijd. Dat kan bijvoorbeeld door een boodschap te doen voor elkaar, door elkaar wat vaker te bellen of uw hulp aan te bieden. Eigenlijk door datgene te doen waar we in onze dorpen zo sterk in zijn, een hechte gemeenschap vormen! Ik heb er alle vertrouwen in en ben er trots op deel te zijn van deze gemeenschap. Ik sluit mij graag aan bij de woorden van onze premier: let op elkaar!"

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES