Foto: Shutterstock

Bevolkingsonderzoeken naar borst- en darmkanker weer opgestart

RUCPHEN - De drie bevolkingsonderzoeken naar kanker worden weer opgestart. De bevolkingsonderzoeken waren tijdelijk stopgezet als gevolg van de uitbraak van COVID-19. 


Voor het bevolkingsonderzoek darmkanker ontvangen cliënten vanaf deze week weer uitnodigingen. Vervolgens start medio juni - bij voldoende beschikbare persoonlijke beschermingsmiddelen - het bevolkingsonderzoek borstkanker weer op en begin juli het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. 

Gefaseerde opstart

Het opstarten van de bevolkingsonderzoeken gebeurt gefaseerd. Belangrijke aandachtspunten daarbij zijn het goed aansluiten op de beschikbare capaciteit in de zorg voor vervolgonderzoek en de beschikbaarheid van voldoende persoonlijke beschermingsmiddelen om verantwoord te kunnen screenen. 

Het Centrum voor bevolkingsonderzoek van het RIVM (CvB) maakt op basis hiervan afspraken met alle betrokkenen. Daarbij wordt het uitgangspunt gehanteerd dat de drie bevolkingsonderzoeken zo snel mogelijk weer worden aangeboden en dat waar mogelijk achterstanden worden ingelopen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief