Op de voorgrond Corrina van Hal, Teamcaptain Dirk Buijs, Petra Peeters, Susanne Peeters, Maud van der Linden en Ilse Melissen.
Op de voorgrond Corrina van Hal, Teamcaptain Dirk Buijs, Petra Peeters, Susanne Peeters, Maud van der Linden en Ilse Melissen. Foto: Famke Rokx

Stichting Jacqueline ontvangt verpleegbed van Roparunteam SV Sprundel

Sport en vereniging

SPRUNDEL - Afgelopen weekend zou normaal gesproken de Roparun hebben plaatsgevonden. De run ging dit jaar dan wel niet door, maar de palliatieve zorg stopt nooit. 

Roparunteam SV Sprundel zamelt geld in voor twee regionale doelen, waaronder Stichting Jacqueline. De aanvraag voor een verpleegbed in de crisiskamer is vanuit de Roparun gehonoreerd. Zodoende mocht Team SV Sprundel het bed overhandigen.

Veel mensen blij maken

Corrina van Hal, oprichtster van Stichting Jacqueline: "We zijn maar wat blij dat we dit bed mogen ontvangen. Als hospice streven we namelijk naar geborgenheid, veiligheid en het thuisgevoel. Met dit bed kunnen we heel veel mensen blij maken. De crisiskamer is zo belangrijk om mensen in de laatste levensfase nog zo comfortabel mogelijk te behandelen".

Positieve energie

Teamcaptain Dirk Buijs reageert: "Het is jammer dat de Roparun niet door ging, maar dit geeft enorm veel positieve energie. Dat we binnen onze regio iets tastbaars kunnen geven waar kankerpatiënten in hun laatste levensfase mee ondersteund worden. En dat we met eigen ogen kunnen zien waar we voor in actie komen".

Het Sprundels team heeft op de teampagina van de roparunsite al een mooi bedrag van 15.000 euro opgehaald.

Roparun

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs, Bremen en Almelo naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Het motto is dan ook: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief