Iris en Gert-Jan geven elkaar in coronatijd het ja-woord.
Iris en Gert-Jan geven elkaar in coronatijd het ja-woord. (Foto: Corine Roks)

Iris en Gert-Jan trouwen in coronatijd

SINT WILLEBRORD - De mooiste dag van je leven is gepland in coronatijd. Wat doe je dan? Verzetten of door laten gaan. Iris Bloks (27) en Gert-Jan van Dijk (29) kiezen voor de laatste optie, zij gaan ervoor. Op zaterdag 8 augustus geven zij elkaar het ja-woord.


Het is 18 september 2019 als Gert- Jan voor zijn vriendin Iris op zijn knieën gaat. Heel romantisch, in een volle foyer op een cruiseschip in de Middellandse Zee. Totaal verrast geeft Iris volmondig haar ja- woord.

8 augustus

“Als snel was duidelijk dat 8 augustus 2020 dé datum zou worden. Op deze dag hebben we precies tien jaar een relatie”, geeft Iris uitleg. Het jonge koppel, dat al drie jaar samenwoont, ging als eerste item voor de bruiloft op zoek naar een geschikte locatie. Dat bleek nog best lastig in deze tijd, maar uiteindelijk vonden ze een fijne feestlocatie. Een geschikte BABS (Buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand) blijkt eerder geen probleem, zij wordt al in oktober geboekt om het zomerhuwelijk te voltrekken.

Save The Date

Na een bezoekje aan een trouwbeurs is Iris erg onder de indruk van een van een DJ- setting. “Die hebben we in oktober al geregeld, zoals meer zaken; mijn trouwjurk, de fotograaf en iemand die de bruiloft op video vastlegt”. Zo ook de gastenlijst die alsmaar groeide. Uiteindelijk ontvingen 125 gasten een Save The Date kaart, een vooraankondiging van het huwelijk waarvoor ze genodigd zijn. “Onze trouwdatum valt midden in de zomer, we wilden onze gasten tijdig in kennis stellen”, vult Gert-Jan aan.

Maximum

De nieuwe collectie trouwkostuums, waar Gert- Jan op heeft gewacht, hangt vers in de winkel als Nederland getroffen wordt door corona. In de eerste instantie maakt het koppel zich nog geen zorgen, het duurt immers nog maanden voordat hun grote dag aanbreekt. Al snel worden de maatregelen die het kabinet neemt om het coronavirus in te perken voor Iris en Gert-Jan serieuzer, vooral als begin mei wordt aangekondigd dat er een maximum geldt voor feestelijkheden. “Volgens de eerste persconferentie konden we niemand uitnodigen, daarna gold een maximum van dertig, eind mei werd duidelijk dat dit aantal werd verhoogd naar honderd, en deze week werd bekend dat er vanaf 1 juli geen maximum meer geldt. Wel moet de afstand van 1,5 meter worden gewaarborgd”, somt de bruidegom in spe op.

Flexibel

Niet alleen het aanstaande bruidspaar is heel flexibel, ook de gasten. “We hebben de gastenlijst noodgedwongen gehalveerd. Iedereen die we benaderden toonde begrip”, aldus Iris. Eveneens het feestprogramma werd aangepast. “Na het officiële gedeelte, dat om drie uur plaatsvindt, hebben we een gezellige borrel, gevolgd door een Walking Dinner mét ijstaart. Voor de avond zijn we nog zoekende maar dat komt wel goed", blikt het echtpaar vooruit. “De gasten hebben er zin in, dat merk je aan hun voorbereidingen waarbij volop geshopt wordt voor een nieuwe outfit. We hebben als dresscode voor een kleurthema gekozen”, lacht Iris. “Constant je verwachtingen moeten bijstellen, dat maakt het pittig. Maar uiteindelijk gaat het om het officiële gedeelte, dat is het belangrijkst. En een groots feest, dat houden onze 125 gasten tegoed."

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief