Foto: Corine Roks

Verse producten meer dan populair: 'Het wordt elk jaar drukker'

SPRUNDEL - In Sprundel weten de insiders het als geen ander: voor verse producten, recht van het land, ben je bij Jos en Francien van de Sande aan het juiste adres. Sinds een jaar of zes is het dan ook een komen en gaan van klanten bij hun bedrijf aan de Waterstraat.


Aardbeien, frambozen, allerlei boontjes, kolen, prei en zelfs appels en eieren. Het assortiment van de familie Van de Sande lijkt oneindig groot. Met dank aan Jos van de Sande, die de teelt van de verschillende producten hoogstpersoonlijk in goede banen leidt. 

Hobby

“Mijn man is altijd al bezig geweest met de groente- en moestuin,” vertelt zijn vrouw Francien. “Eerst was het nog een hobby, maar we hadden telkens zoveel over dat we het gewoon op straat moesten aanbieden. Daarom hebben we er op zeker moment voor gekozen om een groentekraam - of winkeltje, of hoe je het ook wilt noemen - te beginnen. Daar ben ik vervolgens in gaan staan.” 

Mond-tot-mondreclame

Het is volgens haar duidelijk dat echte streekproducten steeds populairder worden. “De coronacrisis heeft daar beslist aan bijgedragen. Ik denk dat veel mensen ons zeker zo goed weten te vinden als de lokale supermarkt. Dat gebeurt vooral via mond-tot-mondreclame. Ik hoef er zelf helemaal niks voor te doen. Ik zie regelmatig nieuwe gezichten en ik denk ook dat een groot deel daarvan als klant blijft terugkomen. Het wordt in ieder geval elk jaar drukker. Wat dat betreft prijzen we ons heel gelukkig dat ook onze twee kinderen regelmatig wat uurtjes meedraaien in het bedrijf."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief