Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr: 'We moeten de richtlijnen blijven opvolgen totdat er een goed werkend vaccin is'
Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr: 'We moeten de richtlijnen blijven opvolgen totdat er een goed werkend vaccin is' (Foto: Corine Roks)

Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr: ‘Corona is nog niet klaar met ons’

RUCPHEN - In een boodschap aan de inwoners van de gemeente Rucphen vraagt burgemeester Marjolein van der Meer Mohr iedereen om de coronarichtlijnen te blijven opvolgen. “Neem de anderhalve meter afstand in acht, houd je aan de hygiënemaatregelen en blijf thuis als je klachten hebt. Wij zijn misschien wel klaar met corona, maar corona nog niet met ons.”


De burgemeester spreekt de inwoners aan in de inmiddels volop aan de gang zijnde vakantieperiode is. “We genieten van het mooie zomerweer, gaan op vakantie in Nederland of het buitenland, of trekken er een dagje op uit. Na maanden binnen zitten door alle beperkingen vanwege corona, is dat heel fijn,” stelt ze.”We hervatten - binnen de mogelijkheden - het leven. Sinds begin juli mag er ook weer meer. We kunnen weer een terrasje pakken, op bezoek gaan bij vrienden of familie, of een dagje naar het pretpark of dierentuin.”

Kermis

Ze maakt duidelijk het te betreuren dat vele, in de zomer gebruikelijke evenementen, zoals braderieën, festivals en kermissen, deze zomer helaas niet doorgaan. “Dit jaar zal er in onze gemeente ook geen kermis gehouden worden”, aldus burgemeester Marjolein van der Meer Mohr. “De organisatoren van de kermissen hebben hiertoe besloten. Hoewel dit uiteraard jammer is, is het een begrijpelijk besluit. Het is immers niet makkelijk om nu een evenement te organiseren binnen de richtlijnen van het RIVM.”

Strenger

“Het houden van afstand tot elkaar en de hygiënemaatregelen zijn onverminderd van kracht,”vervolgt ze. “En nog steeds nodig. Dat blijkt wel uit de toename van het aantal besmettingen in Nederland en de landen om ons heen. De maatregelen in andere landen worden weer strenger. Zo moet er in België nu ook een mondkapje gedragen worden in musea, winkels, bioscopen et cetera.”

Besmettingen

Volgens de burgemeester neemt ook in West-Brabant het aantal besmettingen toe. “Dat komt enerzijds omdat er nu meer zicht is op besmettingen,”weet ze. “Je kunt je nu bij klachten laten testen door de GGD. Binnen 48 uur hoor je dan of je besmet bent. Anderzijds neemt het aantal besmettingen toe, omdat niet iedereen de richtlijnen nog opvolgt.”

Vaccin

“Wij zijn misschien wel klaar met corona, maar corona nog niet met ons,” besluit ze. “We moeten de richtlijnen blijven opvolgen totdat er een goed werkend vaccin is. En dat duurt helaas nog even. Daarom vraag ik je de richtlijnen te blijven opvolgen. Neem de anderhalve meter afstand in acht, houd je aan de hygiënemaatregelen en blijf thuis als je klachten hebt. Maar ook dan zijn er voldoende mogelijkheden om te genieten van het zomerweer en de vakantieperiode.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief