GGD West-Brabant opent coronateststraat in Etten-Leur
Foto: Jeroen van Eijndhoven / Beeld Werkt

GGD West-Brabant opent coronateststraat in Etten-Leur

RUCPHEN - GGD West-Brabant opent in september nieuwe locaties voor het afnemen van de coronatest. Eén van die nieuwe locaties is een teststraat aan de Oude Kerkstraat in Etten-Leur. In verband met de start van het voetbalseizoen vervalt de huidige teststraat bij het NAC-stadion per 1 september. 


Mensen met klachten die kunnen wijzen op het nieuwe coronavirus (COVID-19), zoals hoesten, neusverkoudheid en/of koorts, kunnen zich op afspraak, via het landelijke telefoonnummer 0800-1202, laten testen. De afgelopen maanden werd gezocht naar locaties in de regio West-Brabant voor de extra GGD-teststraten. “We stellen hoge eisen aan een testlocatie. De teststraat moet voor het publiek goed bereikbaar zijn, het moet overdekt zijn om ook in de wintermaanden de teststraat open te kunnen houden én er moet voldoende ventilatie mogelijk zijn omdat er auto’s doorheen rijden", stelt Arthur Rijkers, coördinator teststraten bij de GGD. 

Opschalen

Met de nieuwe locaties kan de GGD opschalen naar de testcapaciteit die dit najaar nodig is. "Dagelijks kunnen dan in totaal tot 2.300 mensen terecht voor een coronatest. De locaties zijn publieksvriendelijk, goed bereikbaar en bieden daarnaast goede werkomstandigheden voor onze medewerkers in de teststraten.” 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief