Het echtpaar Kerstens: 'In de Bergstraat werden vriendschappen voor het leven opgebouwd'
Het echtpaar Kerstens: 'In de Bergstraat werden vriendschappen voor het leven opgebouwd' Foto: Corine Roks

Zestig rode rozen voor Zegs echtpaar

Door: Corine Roks Algemeen

ZEGGE - Zestig rode rozen schitteren op de salontafel van het echtpaar Kerstens-Edam uit Zegge. Gekregen van de kinderen ter ere van hun diamanten bruiloft. De woning van Annie (83) en Cees(86) puilt uit met bloemen en cadeautjes. Niet verwonderlijk: het jubilerend echtpaar staat volop in de samenleving, met een rijke vrienden- en kennissenkring als gevolg.

Op de kermis van Oud Gastel werden ze verliefd. Op 17 september 1960 werd de liefde met het huwelijk bezegeld. Dit gebeurde in Etten-Leur, waar de Annies wiegje stond. Eenmaal getrouwd vestigden het paar zich op de Zeg, om daar vervolgens nooit meer weg te gaan. “Eerst bij Cees zijn ouderlijk huis, dat destijds nog Molenkwartier heette. Later zijn we verhuisd naar de Onze Lieve Vrouwestraat, en vervolgens betrokken we ons huis in de Bergstraat, een geweldige plek waar we maar liefst 57 jaar hebben gewoond”, geeft mevrouw aan. Drie jaar geleden betrokken ze hun appartement in Mariavaart. "We moesten plaats te maken voor nieuwbouw. Dat kwam eigenlijk best goed uit, steeds meer nieuwe mensen settelden zich in ons vertrouwde buurtje”, vult mevrouw aan. Het waren mooie jaren voor het gezin Kerstens in de Bergstraat, vriendschappen voor het leven werden hier opgebouwd. “Annie stond wekelijks met de föhn klaar om de buurvrouwen van een mooi kapsel te voorzien”, glimlacht echtgenoot Cees aan die herinnering.

Volkstuin

Het echtpaar kreeg twee kinderen, een jongen en een meisje. Cees verdiende de kost als timmerman, vooral in Rotterdam heeft hij zijn vakmanschap in de praktijk gebracht. Na zijn werk was hij in zijn volkstuin te vinden. “Aardappelen, aardbeien, boontjes. Ik verbouwde groente en fruit van het seizoen”. De gewassen werden besproeid met water uit een naastgelegen vijver. “Mijn zoon Henri heeft nog een soort pomp aangelegd zodat ik niet meer met gieters hoefde te sjouwen. Een systeem dat al snel door collega-tuinders werd overgenomen”. Voor de kleinkinderen, drie meisjes en een jongen, maakte oma de mooiste poppen. “Vooral de clown was mijn specialiteit. Ik heb er vele gemaakt, voor iedereen”. Sporten is nog steeds een belangrijke vrijetijdsbesteding van het echtpaar. Zo is meneer nog dagelijks in vorm aan het biljart, terwijl mevrouw met haar vriendinnen te vinden is bij de gym. “Ik speel competitie, maar ben niet meer zo goed als vroeger”, biecht de biljarter lachend op. Trots is meneer op zijn voetbalclub, maar liefst 72 jaar is hij lid geweest van v.v. DIOZ. Nordic walking is een sport die Annie met haar vriendinnen beoefend. “Samen met wat dames ga ik regelmatig naar het bos om daar een flinke wandeling in te zetten”. Auto rijden ze beiden nog, maar in sommige situaties doet mevrouw liever een beroep op de taxidiensten van haar man. “Ze gaat graag shoppen met haar vriendinnen, ik mag ze dan halen en brengen”, verklaart echtgenoot Cees.

Feest

De felicitaties voor hun 60-jarig huwelijk zijn overweldigend. “Dit hadden we echt niet verwacht. De kinderen en kleinkinderen hebben ons verrast met cadeautjes. En kijk eens wat een hoop kaarten en bloemen”, besluit het echtpaar dankbaar. Een feestje ter ere van hun diamanten huwelijk zit nog in de planning.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief