Rolstoelbus Nanne gloort aan horizon
<p>Nanne samen met moeder Sandra.&nbsp;</p>

Nanne samen met moeder Sandra. 

(Foto: collectie Sandra van den Broek)

Rolstoelbus Nanne gloort aan horizon

RUCPHEN - De acties om geld in te zamelen voor een rolstoelbus voor de 6-jarige Nanne van den Broek uit Rucphen verlopen voorspoedig, al zit er nog een aardig gat tussen het reeds ingezamelde bedrag en het streefbedrag. “We zitten in de staart en kunnen nog alle hulp gebruiken,” aldus moeder Sandra.


Nanne is meervoudig gehandicapt. Zoals alle kinderen van haar leeftijd groeit zij flink. Daarom zal haar huidige rolstoel op korte termijn moeten worden vervangen door een nog grotere en zwaardere rolstoel. Het zadelt haar ouders meteen met een probleem op: die rolstoel zal met geen mogelijkheid in de auto van het koppel passen. Om Nanne en haar rolstoel te kunnen blijven vervoeren, zal er een rolstoelbus moeten worden aangeschaft. Die rolstoelbus, welke niet wordt vergoed door de gemeente, kost naar verwachting zo’n 40.000 euro. Geld dat het gezin niet heeft. Sandra en haar man Martijn startten een half jaar geleden daarom een actie: met het inzamelen van flessendoppen en oud ijzer - dat zo’n 7 tot 15 cent per kilo opbrengt - hopen ze het geld bij elkaar te krijgen.

Onder de noemer Rolstoelbus voor Nanne werd de actie in april van dit jaar via Facebook gelanceerd. Dat leverde de voorbije maanden hartverwarmende reacties op uit heel het land. “Drie weken geleden nog schonk bierbrouwerij Grolsch ons 4.500 kilo kroonkurken,” vertelt moeder Sandra. Ook particulieren bieden volop oud ijzer aan. Dat ijzer wordt, als het qua afstand lonend is, persoonlijk bij de aanbieders opgehaald. In het andere geval kan het ijzer ook bij de familie Van den Broek in Rucphen worden afgegeven. Ook op andere manieren krijgt het gezin veel steun. Steeds meer ondernemers in de regio hebben een spaarpotje voor Nanne op de toonbank. Daarnaast ontvangt het gezin de nodige geldelijke donaties. Om de geldinzameling een impuls te geven, bedachten de ouders van Nanne met het initiatief Staptober een variant op Stoptober. Hierbij moeten zoveel mogelijk teams deze maand minstens 10.000 stappen zetten, rollen, zwemmen of fietsen, om op die manier geld in te zamelen. Eén van die teams, de MontVenToppers, liep een bedrag van 1.000 euro bij elkaar, dat door anonieme weldoeners werd verhoogd naar 4.000 euro. Het inmiddels ingezamelde totaalbedrag ligt hierdoor nu rond de 35.000 euro. Het daadwerkelijk bestellen van de ongeveer 40.000 euro kostende rolstoelbus durft de moeder van Nanne echter nog niet aan uit angst dat de acties gaan stilvallen. Zo is de geplande benefietavond in Kir Royal op 29 oktober vanwege de coronamaatregelen geschrapt. “Er is nog geen uitzicht op een nieuwe datum,” zegt ze.” Om er hoopvol aan toe te voegen: “Maar wat in het vat zit, verzuurt niet. Gelukkig, want we kunnen nog alle hulp gebruiken.”

Stichting Nanne

Wat moeder Sandra betreft blijft het niet bij een rolstoelbus voor Nanne alleen. “We hebben momenteel de Stichting Nanne in oprichting. Daarmee willen we straks ook andere jonge, gehandicapte kinderen helpen. Uit veel verhalen hebben we namelijk geleerd dat wij er niet als enigen zo voor staan.”

Kroonkurken en/of oud ijzer over? Neem contact op met de familie Van den Broek, Van Wesemalestraat 17, 4715 BA Rucphen, tel. 06-52586862. Geldelijke donaties kunnen worden overgemaakt naar rekeningnummer NL40 RABO 0313768048 t.n.v. M.C.P van den Broek. Meer informatie via Facebookpagina Rolstoelbus voor Nanne.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief