<p>Fractie Clercx noemt het goed nieuws dat al meerdere burgemeesters de terrassen van de horeca weer open willen hebben. </p>

Fractie Clercx noemt het goed nieuws dat al meerdere burgemeesters de terrassen van de horeca weer open willen hebben.

(Foto: Corine Roks)

Fractie Clercx benieuwd naar standpunt burgemeester over heropening horecaterrassen

RUCPHEN - Steeds meer burgemeesters in den lande maken zich sterk voor heropening van de horecaterrassen. Brigitte Clercx van de fractie Clercx wil nu weten of burgemeester Marjolein van der Meer Mohr zich eveneens gaat uitspreken voor steun voor het weer openen van de terrassen.


De vraag van Clercx komt nadat verschillende burgemeesters van andere plaatsen via de media naar buiten brachten voorstander te zijn van heropening van de horecaterrassen. Zo deed de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema een oproep om op verantwoorde manier de terrassen en andere buitenruimtes te heropenen. Volgens Halsema is er steeds minder begrip voor de landelijke maatregelen van de regering, ook bij lokale bestuurders. De reden om de horeca te sluiten, vanwege de drukte die het in steden zou veroorzaken, is volgens de burgemeester achterhaald. Volgens haar is die drukte er toch wel. Ze is van mening dat die drukte op de terrassen echter nog in goede banen kan worden geleid. Halsema kreeg steun van onder meer haar ambtgenoten Ahmed Aboutaleb (Rotterdam), Sharon Dijksma (Utrecht) en Jan van Zanen (Den Haag). Via hun woordvoerders maakten de verschillende burgemeesters kenbaar dat ook zij de buitenruimtes geleidelijk willen openstellen, op voorwaarde dat dit veilig kan.

Goed nieuws

Fractie Clercx noemt het goed nieuws dat al meerdere burgemeesters de terrassen van de horeca weer open willen hebben. “Het is veel beter dat mensen op de terrassen van de horeca gaan zitten waar alles goed geregeld is, dan op andere drukke plekken in de openlucht,” stelt Brigitte Clercx. “Wij hebben nog niets vernomen van onze burgemeester.” Ze wil daarom van het college antwoord op de vraag of burgemeester Marjolein van der Meer Mohr er ook alles aan gaat doen om de terrassen van de horeca weer zo spoedig mogelijk te openen en zich hierover ook uit te spreken, zoals collega-burgemeester elders in het land al deden. 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief