Goalgetter Roland van Hooff scoorde ruim 165 doelpunten voor DIOZ.
Goalgetter Roland van Hooff scoorde ruim 165 doelpunten voor DIOZ. Foto: Corine Roks

DIOZ-goalgetter Roland van Hooff: ‘Mijn moeder is mijn trouwste fan’

Door: Corine Roks Algemeen

ZEGGE - Maar liefst 500 competitiewedstrijden voor de hoofdmacht van voetbalvereniging DIOZ (Door Inspanning Ontspanning Zegge) heeft Roland van Hooff uit Zegge sinds 13 februari op zijn naam. In de spitspositie heeft hij ruim 165 doelpunten gezet, waarbij de vriendschappelijke wedstrijden, de bekerwedstrijden en de nacompetitie niet eens zijn meegerekend. Een bijzondere prestatie waar hij zelf nuchter op reageert.

“Ja, dat zijn inderdaad behoorlijk wat wedstrijden, maar zolang ik fit blijf en een toegevoegde waarde heb in de selectie, blijf ik voetballen”, aldus de 45-jarige spits zich ook goed thuis voelt op de positie linksbuiten.

Aanvaller

“Voorin kan ik goed spelen, ik heb nog nooit in de verdediging gespeeld. Op mijn 17de kwam ik in de selectie terecht. Omdat ik nog zo jong was, stond ik reserve. Al snel promoveerde het elftal naar een hogere klasse, het jaar daarop stroomden we door naar de Vierde Klasse. Omdat ik meer wilde spelen, ben ik in het seizoen 1997-1998 bij RSV gaan voetballen. Ik voelde me toch meer thuis bij DIOZ, een jaar later was ik terug. Het toeval wilde dat mijn oom, die ook in de selectie speelde, ermee stopte. Hij stond altijd rechtsbuiten, een positie die ik van hem overnam. Op deze stelling kreeg ik meer speeltijd. Tot mijn dertigste heb ik rechtsbuiten gespeeld, daarna pakte ik de positie van spits,” geeft de aanvaller een opsomming van zijn veldposities.

Doorstroom

Op 6-jarige leeftijd wordt hij lid van DIOZ. In het jongste elftal, de F-jes. wordt hij ingedeeld. Vervolgens doorloopt hij alle jeugdelftallen om op zijn vijftiende de transfer naar de senioren te maken. “Normaal speel je op deze leeftijd in het A-elftal, maar dat was er niet, vandaar de doorstroom naar de senioren,” geeft de geboren en getogen Zeggenaar uitleg. Het eerste elftal speelt nog steeds in de Vierde Klasse. Noordhoek wordt door Van Hooff bestempeld als een geduchte tegenstander: “Zij zijn fysiek heel sterk. Soms pakken we de overwinning maar de uiteindelijke balans is toch meer in hun voordeel.”

Competitief

Op de vraag of Roland in de toekomst lager gaat spelen antwoordt hij: “Lager ga ik niet voetballen. Ik ben erg competitief ingesteld. Ik ben best fit waardoor ik nog steeds mijn mannetje sta in het eerste elftal. We hebben nu een heel goede spits waardoor ik meer linksbuiten speel, zoals gezegd ben ik voorin op mijn best. Ook met onze trainer, John van Aert, kan ik het goed vinden. Hij weet hoe hij het team het best kan laten samenwerken, en daar gaat het om. Wat ik doe om fit te blijven? Ik loop regelmatig hard. Vooral tijdens de stops werk ik op deze manier aan mijn conditie. Ook in het tijdperk van corona heb ik me zo actief gehouden.” Zijn moeder, Jacqueline Vergouwen, is zijn trouwste fan. “Ze heeft niet veel wedstrijden gemist. Nu de kinderen wat groter zijn staan ook zij langs de lijn als ik op zondag mijn wedstrijden speel.”

Aanmoedigen

“Ik vind voetballen heel leuk, maar nu onze zoontjes ook voetballen, één bij RBC en de jongste bij DIOZ, vinden mijn vrouw, onze dochter en ik het ook heel fijn om de jongens aan te moedigen,” besluit Roland. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief