Foto: Corine Roks

Komst hondenspeelwei Sprundel lijkt nabij

  Algemeen,Nieuws

SPRUNDEL - De komst van een hondenspeelwei naast de velden van SV Sprundel lijkt nog slechts een kwestie van tijd. Het plan voor de weide heeft groen licht gekregen van het Rucphense college en ook de financiering is nagenoeg rond. Alleen gegronde bezwaren zouden nog roet in het eten kunnen gooien.


Dat meldt Corine Roks van het wijkenoverleg Sprundel. Roks vertegenwoordigt in het wijkenoverleg wijkvereniging De Branden. Samen met Cindy Heeren van wijkvereniging Achter de Sint Jan zette zij het enkele jaren geleden door Jan Zweekhorst gestarte initiatief begin 2018 voort, nadat het voorstel - ondanks de handtekeningen van 300 buurtbewoners - eerder strandde.

Ideeënmakelaars

Tijdens het wijkenoverleg kwam naar voren dat niet alleen hondenbezitters een losloopgebied wensen maar ook de veehouders in het buitengebied. Uitwerpselen van honden kunnen namelijk bacteriën bevatten die zeer schadelijk zijn voor drachtige koeien, met het afstoten van de vrucht tot gevolg. Met hun plannen voor een hondenspeelweide kwamen zij terecht bij de ideeënmakelaars van de Gemeente Rucphen. Deze makelaars bieden begeleiding bij burgerinitiatieven. Zij doen dit op juridisch vlak en op bestemmingsplantechnisch gebied. Voor de financiële middelen dienen de initiatiefnemers zelf zorg te dragen. Voor de hondenspeelweide werd een geschikte locatie gezocht. Daarbij kwam het stukje groen naast de voetbalvelden van SV Sprundel, eigendom van de Gemeente Rucphen, in beeld.

Aan de slag

"Als er naar aanleiding van de te wijzigen omgevingsvergunning geen gegronde bezwaren binnenkomen, dan kunnen wij aan de slag met het plaatsen van een hekwerk, naast de velden van SV Sprundel", vertelt Corine Roks. "Sponsors zijn gevonden, de firma Moelands heeft toegezegd het hekwerk te plaatsen en gedeeltelijk te sponsoren. Voor het resterende bedrag hebben we ook sponsors." Als de hondenspeelweide er daadwerkelijk komt, gaat hiermee een lang gekoesterde wens van hondeneigenaren in Sprundel in vervulling en kunnen hun viervoeters eindelijk eens onaangelijnd met hun soortgenoten ravotten. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715202409&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief