Foto: Addo Sprangers

Herinrichting centrum Rucphen valt half miljoen euro duurder uit

  Algemeen,Nieuws

RUCPHEN - Voor de herinrichting van het centrum van Rucphen zal door de Gemeente Rucphen dieper in de buidel moeten worden getast dan verwacht. Werd aanvankelijk nog uitgegaan van een bedrag van zo'n twee miljoen euro, daar komt nu ruim een half miljoen euro bovenop.


Eén en ander heeft alles te maken met het op 28 maart door het college vastgestelde inspraakverslag en definitieve ontwerp 'Herinrichting centrum Rucphen'. De hieruit voortvloeiende aanpassingen aan het oorspronkelijke plan hebben invloed op de totale begroting van de herinrichting. Deze financiële consequenties - een bedrag van 516.000 euro - zijn nu ook vastgesteld door het college.

Uitbreiding dorpsplein

Dat de aanpassingen in het plan leiden tot extra kosten is evident. Zo is het gebied dat wordt aangepakt fors groter dan oorspronkelijk gepland. Dit komt deels door de verlenging van de herinrichting van de Raadhuisstraat tot aan de Achterhoeksestraat. Een andere oorzaak is de door de inwoners zo gewenste uitbreiding van het dorpsplein. Verder zijn er extra parkeervakken voorzien. Daarnaast is ook de aantrekkende economie van invloed: de kosten voor infrastructurele werken zijn de afgelopen periode bijvoorbeeld sterk toegenomen.

Geluidswerende maatregelen
Een andere kostenpost die niet eerder was voorzien betreft de geluidswerende maatregelen welke zijn getroffen aan in totaal vier woningen aan de Julianastraat en de Van Glymesstraat. Dit omdat zij na het verleggen van de Rucphense Vaartkant mogelijk geluidshinder ondervinden. Met de herinrichting worden daarnaast versleten afvalbakken vervangen door nieuwe en de oude glas- en kledingcontainer vervangen door ondergrondse containers. Deze ondergrondse containers geven minder overlast en het ziet er fraaier uit. De nieuw te bouwen appartementen in het centrum krijgen ondergrondse afvalcontainers.

Besluitvorming

Het college heeft besloten de raad te vragen een aanvullend krediet van 516.000 euro beschikbaar te stellen. Het raadsvoorstel wordt, samen met de begrotingswijziging, besproken in de commissie Economie, Ruimtelijk Ordening en Milieu (EROM) op 5 juni en in de raadsvergadering van 19 juni. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715202409&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief