Foto: Corine Roks

Rucphen als toeristisch en recreatief gebied online

  Algemeen,Nieuws

SPRUNDEL - Ontdek R, streek van bos en heide, het online platform gericht op de recreatieve activiteiten in de gemeente Rucphen, is afgelopen dinsdag officieel gelanceerd. Dit gebeurde in één van de culturele hotspots die de gemeente Rucphen rijk is; molen 'De Hoop' in Sprundel. Om het online gaan van de website extra elan te geven verscheen wethouder Martien de Bruijn in wieleroutfit, waarmee hij één van de vele gelinkte evenementen tipte.


Op zoek naar een leuk evenement en/of uitje in Rucphen, Sprundel, St. Willebrord, Schijf of Zegge? Op de website www.ontdekr.nl zijn ze te vinden. Maar ook voor mooie gebieden, al dan niet gecombineerd met wandel- en fietsroutes, is men op deze website aan het juiste adres.

Overkoepelend

"Een overkoepelende website, waarin alle kernen van de gemeente Rucphen worden uitgelicht op cultureel en recreatief vlak", vat De Bruijn de inhoud van de website samen. En die ontbrak in de gemeente Rucphen, zo kwam naar voren uit het Rekenkamerrapport van 2017. Dit resulteerde in een aanbeveling voor een website, een advies dat ter harte werd genomen.

Budget

"De Gemeente Rucphen heeft de website initieel gefinancierd, en draagt bij aan een stukje onderhoud, afkomstig uit ons budget toerisme. Het is de bedoeling dat de website groeit en dat uiteindelijk de ondernemers de website actief uitdragen", geeft De Bruijn aan.

Al bij de eerste plannen zijn ondernemers uit de toeristische branche van de gemeente Rucphen betrokken. Met de input van deze ondernemers wordt Cees Mensen van Studio CEL uit Rucphen benaderd, om de ideeën concreet te maken.

Professionaliteit

"We waren als gemeente van bos en heide online slecht vindbaar. Cees Mensen heeft onderzoek gedaan en wat bleek? Internetgebruikers googlen op bos en heide, maar daarbij verschenen wij niet direct op de eerste pagina van de zoekmachine. Ook op social media als Facebook en Instagram moeten we ons beter profileren. Heel het online-gebeuren moet op orde zijn, en dat vraagt om professionaliteit", aldus De Bruijn.

Vele invullingen

Ontdek R is daarvan het resultaat. Cees Mensen over dit concept:" De R staat niet alleen voor Rucphen, maar is voor vele invullingen toepasselijk, zoals Rust, Ruimte, Relax, en Recreatie. Overigens spreek je het uit als ontdek 'r. De website is opgebouwd uit drie recreatieve pijlers; avontuurlijke/actieve activiteiten, cultuur en rust".

Onder de link 'ontdek alles' vindt de websitebezoeker de zes categorieën; Bourgondisch genieten, dat doorlinkt naar de horeca, Kind en gezin, met activiteiten voor het hele gezin, Kunst en cultuur, met cultuurhistorische highlights en galeries, Natuurliefhebbers, waaronder de Rucphense heide en Heemtuin, Overnachten, met diverse accommodaties, en tot slot de link Sport, spel & actie die doorverwijst naar de vele actieve mogelijkheden. Naast handige links toont de website overzichtsplattegronden. Terwijl Mensen de aanwezigen in molen 'De Hoop' door de website navigeert, loopt het digitale bezoekersaantal gestaag op. Al bij de lancering tikt de teller ruim 150 bezoekers aan. Het online gaan van Rucphen als toeristisch en recreatief gebied, wordt eind 2019 geanalyseerd.

BIJDRAGE CORINE ROKS

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715202409&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief