Foto: Kim van Elsacker - Buurtschap Kapelleke
FOTOALBUM

Aftellen naar Kindercorso Zundert

  Algemeen,Nieuws

SCHIJF - Het is opnieuw aftellen geblazen voor de corsobuurtschappen in de gemeente Zundert en in Schijf. Stond een kleine twee weken terug 'alles' nog in het teken van Corso Zundert, komende zondag  zijn de schijnwerpers gericht op het Kindercorso.


En dus leggen de jonge corsobouwers - al dan niet met wat hulp van al wat ervarener corsoliefhebbers - deze dagen met veel enthousiasme de laatste hand aan hun wagens.  Die creaties zijn weliswaar wat kleiner dan die bij het 'grote' Corso, maar vaak worden ze wel in dezelfde corsotenten gemaakt. Tegen een kleine vergoeding kunnen de deelnemers aan het Kindercorso in een professionele entourage met alle mogelijke faciliteiten gezellig werken aan hun wagens.

Kweekvijver

Het Kindercorso speelt een niet te onderschatten rol. Het voortbestaan van ieder evenement valt of staat immers met de animo daarvoor onder de jongere generaties. Voor veel Zundertse kinderen is het Kindercorso hun allereerste ervaring met het zelf werken aan een corsowagen. Het Kindercorso als kweekvijver voor het 'grote' Corso? Dat klinkt helemaal niet onlogisch. Het is goed mogelijk dat op zondag 15 september al de hand van toekomstige ontwerpers zichtbaar zal zijn. Het Kindercorso telt jaarlijks zo'n 170 inschrijvingen, goed voor ongeveer 700 jonge deelnemers. Er mag dus met een gerust hart worden gesteld dat het corsovirus hardnekkig is.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715202409&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Operators

Bergen op Zoom

Productiemedewerkers.

Etten-Leur

Parkbeheerder

Gennep

Adviseur

Bergen op Zoom

Meewerkend voorman (m/v)

Poortvliet

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief