Wethouder Martien de Bruijn verschaft uitleg aan de vele belangstellenden.
Wethouder Martien de Bruijn verschaft uitleg aan de vele belangstellenden. Foto: Corine Roks

Bestuur TV RICO presenteert aanleg tennispark in Rucphen

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

RUCPHEN- Met trots presenteerde het bestuur van Tennisvereniging RICO maandagavond de goedgekeurde invulling van het in aanleg zijnde tennispark. De contouren van de tennisbanen zijn al zichtbaar op de plek waar voorheen de midgetgolfbaan lag. Leden, genodigden en belangstellenden, ze zijn allemaal aanwezig in het groene sporthart aan de Kozijnenhoek in Rucphen om de plannen in te zien.

In de zomer van 2017 maakte tenniscentrum RICO plaats voor de omleiding Rucphen-Sprundel-St. Willebrord. Naarstig zochten de leden samen met de gemeente Rucphen naar een nieuwe locatie waarbij drie opties in beeld kwamen. In de laatste optie, het midgetgolfterrein naast de sporthal waarin Laco sportcentrum Rucphen gevestigd is, kon iedereen zich vinden.

Gravel onder afschot

"Het tennispark is helemaal goedgekeurd. In de tweede week van oktober zijn de werkzaamheden van start gegaan. De midgetgolfelementen zijn verwijderd en de grond is voorbereid op de aanleg van de vier tennisbanen", laat voorzitter TV RICO, Cor Leijs, weten. De tennisbanen worden aangelegd volgens het principe 'gravel onder afschot'. Een variant op de traditionele gravelbaan, met dezelfde speeleigenschappen, echter met een betere afwatering. "Bij een flinke regenbui kan binnen een half uurtje de baan weer worden gebruikt. Dat betekent dat onze leden buiten het seizoen langer kunnen doortennissen, mits het niet gaat vriezen", legt Leijs uit.

Groene omgeving

Het bestuur toont met enige trots de groene omgeving waar de leden hun balletje straks kunnen slaan. "Rust en beleving in één. Het groene hart van De Binnentuin waarbij we, in overleg met de gemeente en de NatuurWerkgroep Rucphen, zoveel mogelijk bomen in het tennispark hebben opgenomen", laten zij weten. In de plannen zijn ook twee padelbanen opgenomen. Binnenkort wordt onder de leden gepolst naar de animo voor padel, maar met het oog op de toekomst voorziet het bestuur deze investering zeer wenselijk. Het clubgebouw met houten afwerking, terras en glazen pui past prima in de groene omgeving. In het te realiseren clubgebouw zijn ook kleedruimtes en sanitaire voorzieningen opgenomen.

Bestemmingsplan

Het geheel past prima in het plaatje van de gemeentelijke doelstellingen. Wethouder Martien de Bruijn, die de ruim vijftig aanwezigen tekst en uitleg geeft hierover:"Een groen recreatief sportcentrum, dat geeft meerwaarde aan dit gebied". Verder wijst de wethouder op een open structuur, dat de diverse verenigingen als Hockey Club Mistral, Atletiek Vereniging Rucphen en Handbalvereniging Orion Rucphen, verbindt. "Voor het sportgedeelte, mét wielerbaan en atletiekbaan, ligt een goedgekeurd bestemmingsplan. Het bestemmingsplan voor de gehele Binnentuin is in de maak en wordt in februari aan de raad gepresenteerd". Verder laat hij weten dat de aangrenzende grond door de gemeente is aangekocht, waarbij de leden richting toekomst al een invulling opperen; een overdekte tennishal.

Financiën

De tennissport (en de wielersport) is door de gemeente Rucphen recent toegevoegd aan de noemer buitensport. In het kader hiervan heeft de raad aan TV RICO een bedrag van € 256.450,00 beschikbaar gesteld voor de aanleg van het park, inclusief was- en kleedgelegenheid. Ook leden dragen hun financiële en fysieke steentje bij aan de realisatie van het tennispark en clubgebouw. En met een nieuwe subsidieregeling voor sportverengingen die op 1 januari 2019 van kracht gaat, hoopt het bestuur op een aangenaam extraatje. In het nieuwe tennisseizoen, dat in maart 2019 aanvangt, kunnen leden van Tennisvereniging RICO op hun eigen banen spelen. Tot die tijd zijn ze meer dan welkom bij het gastvrije TC Etten.

BIJDRAGE CORINE ROKS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief