Foto: Corine Roks

Nieuwbouwplan De Louwen in Rucphen officieel van start

  Algemeen,Nieuws

RUCPHEN - Niet met de eerste maar met de boring van de laatste paal werd afgelopen donderdagmiddag de bouw van zes tweekappers aan de Kerkstraat in Rucphen ingeluid. Een feestelijke klus die wethouder René Lazeroms (portefeuillehouder Ruimtelijke Ordening) samen met een toekomstige bewoonster klaarde.


Naast de nieuwe huiseigenaren waren het onder anderen afgevaardigden van projectontwikkelaar Somnium Real Estate en aannemer Maas Jacobs die tot het publiek behoorden.

Levensloopbestendig

Bijzonder aan deze woningen is het levensloopbestendig programma. Projectontwikkelaar Björn Moust van Somnium hierover: "Vier van deze woningen worden direct ingericht als levensloopbestendige woningen, met alle faciliteiten op de begane grond". Een ideale oplossing voor kopers die op oudere leeftijd nog een tuin wensen. De projectontwikkelaar bevestigt dat de zes woningen binnen korte tijd waren verkocht. Behalve levensloopbestendig zijn de nieuw te bouwen huizen duurzaam. Zo is elke woning voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen.

Tuin

Een van de nieuwe huiseigenaren is de familie Koopman uit Oudenbosch. Zij prijzen zich gelukkig met de centrale ligging en de tuin. Mevrouw Koopman: "We waren op zoek naar een huis met slaapkamer en badkamer op de begane grond en liever geen appartement. We hadden onze zinnen namelijk ook gezet op een tuin, maar dan wel in een kleinere variant dan we nu hebben in Oudenbosch. Overigens hebben we in onze woonplaats een dergelijk project bezocht maar het uitzicht en de  ligging spraken ons niet aan. De levensloopbestendige woningen die hier worden gerealiseerd voldoen aan al onze wensen. Gezellig tussen de mensen op een steenworp afstand van het centrum en dicht bij Halderberge". Mevrouw Lida Zegers uit Rucphen is eveneens in haar nopjes met haar woning. Aan haar de eer om samen met de wethouder de feestelijke opening te verrichten.

Historisch

De wethouder aan het woord: "Rucphen is toe aan nieuwbouw. Het heeft lang geduurd maar langzaam komen hier de nieuwbouwprojecten op gang. Hoewel er op deze plek in het voortraject geen archeologische vondsten zijn gedaan, heeft deze locatie voor de meeste Rucphenaren een historische waarde. Het is de plek die bekend stond als Jeugdhuis De Louwen. Inmiddels is de jeugd verhuisd naar gemeenschapshuis Agora. Zojuist vernam ik zelfs dat het inmiddels gesloopte gebouw heel vroeger diende als landbouwschool". De wethouder zegt blij te zijn met de start van dit nieuwbouwproject dat aansluit bij de uitgangspunten die staan in de Woonvisie van de Gemeente Rucphen; het stimuleren van langer zelfstandig thuis blijven wonen.

Stikstofuitspraak

Een volgend nieuwbouwproject dat in Rucphen wordt gerealiseerd is project de Vaartkant, waarvan inmiddels alle appartementen zijn verkocht. De wethouder richt zich tijdens zijn toespraak nog in het kort op de stikstofuitspraak en het daaraan verbonden Programma Aanpak Stikstof (PAS). "Helaas lopen grote projecten zoals Hofstede hierdoor vertraging op, afgezien van de lopende procedure bij de Raad van State". Als alles volgens de planning verloopt worden de woningen aan de Kerkstraat in het najaar 2020 opgeleverd.

BIJDRAGE CORINE ROKS

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
 

Vacatures